İmamoğlu: 5 yıl içinde musluklardan su içilecek, yeşil enerji atılımı yapılacak

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Kentsel Gelişim Çözümleri'ni açıkladı. İmamoğlu, kentin dönüşümü için önemli projeler açıkladı.

İmamoğlu: 5 yıl içinde musluklardan su içilecek, yeşil enerji atılımı yapılacak

YSK kararıyla mazbatası elinden alınan İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim’de bir otelde “Kentsel Gelişim Çözümleri Toplantısı” düzenledi.

İmamoğlu içilebilir musluk suyu ve yeşil enerji sözü verdi.

“5 YIL İÇİNDE MUSLUKLARDAN SU İÇİLECEK”

“5 yıl içerisinde İstanbullular musluktan tertemiz su içebilecek.” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “İSKİ, bugün bunun mümkün olduğunu iddia ediyor. Peki ben de buradan soruyorum sizlere. Hanginiz bugün suyu musluktan içiyor, diğer Avrupa’nın büyük kentlerinde olduğu gibi? Biz, bunu başaracağız ve 4 kişilik bir ailenin haftada iki damacana su tüketttiğini varsayarsak, yıllık yaklaşık 1000 lira tasarruf etmesini sağlayacağız.

İBB BUGÜNE KADAR TEMİZ ENERJİYİ GÜNDEMİNE ALMADI!

Temiz enerji, İBB’nin bugüne kadar gündemine almadığı bir konu. Bizim önceliğimiz olacak. Yenilenebilir enerji yatırımlarımızı arttıracağız. Büyükşehir Belediyesi kendi elektiriğini üretecek, diğer kurumların, kooperatiflerin yenilenebilir enerji yatırımlarını ise teşvik edecek. Örneğin atıl durumdaki Atatürk Olimpiyat Stadı’nı, hem çalışan bir spor merkezi hem de bir güneş enerjisi santraline dönüştürme projemizi ilgili kurumların gündemine sunacağız.

Biliyorsunuz değil mi, plansızlıktan, programsızlıktan 200 milyon dolar harcanıp da yapılan çürümeye terk edilen, hiçbir müsabaka yapılamayan Olimpiyat Stadı’nı, basına yansıdığı kadarıyla, 120 milyon dolar harcayıp da yenilemeyi planlıyorlar. E bu israf değil midir, iş bilmezlik değil midir? Yazık değil midir, milletimizin parasına? Tribünlerin üzerine yerleştireceğimiz güneş panelleri ile işlevsiz durumdaki stadyum, haftanın yedi günü elektrik üreten bir güneş enerjisi santrali olacak.

Otoparklarımızda araçların üzerini güneş panelleri kapatacak dolayısıyla otoparklar da birer güneş enerjisi santraline dönüşecek. Sokak aydınlatmalarını, Aydınlatma Eylem Planı Çerçevesinde güneş enerjisiyle çalışan hava ve gürültü kirliliğini tespit eden, ücretsiz wifi sağlayan bir yapıya dönüştürecek ve güvenlik sorunu yaşanan sokaklarda kameralı olacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz.”

Etiketler
Ekrem İmamoğlu