İmamoğlu'ndan ulaşım çözümleri: TEM'den ücretsiz geçiş, deniz ve raylı sistemle ulaşım

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel gelişim çözümlerini açıkladı. İmamoğlu ulaşım konusunda dikkat çeken önerilerde bulundu.

İmamoğlu'ndan ulaşım çözümleri: TEM'den ücretsiz geçiş, deniz ve raylı sistemle ulaşım

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel gelişim çözümlerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu İstanbul'un kronikleşmiş sorunu ulaşım konusunda da dikkat çeken önerilerde bulundu. Adını anmadan Binali Yıldırım'a atıfta bulunan İmamoğlu, "Usta olduğunu söyleyenler yılda sadece 7 km raylı ulaşım yapmışlar. Deniz ulaşımının payını yüzde 8'den yüzde 3'e düşürmüşler. Bu mu ustalık Allah aşkına! dedi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN ULAŞIM ÇÖZÜMLERİ

31 Mart öncesinde ulaşıma ilişkin çözümle ilgili bazı başlıkları sizlerle paylaşmıştık. Bunların yeniden altını çizmek isterim. İstanbul'un ulaşım sorunu her geçen gün kötüye gidiyor. Çok şükür İstanbul'da ulaşım kaosuyla mücadele edecek enerjimiz ve deneyimimiz var. Ekibimizin bu konudaki bilgi birikimi ve deneyimi yüksek. Sorunu doğru tespit ederseniz, bilimsel yaklaşırsanız çözüm de doğru olacaktırç Toplu ulaşımı destekleyecek ve geliştireceğiz.

İLK İŞİMİZ METROLAR

İlk işimiz metrolar. 2014'te 'Her yerde metro' dediler, ilave 260 kilometre vaat ettiler. Beş senenin sonunda sadece 30 kilometre yapabildiler. 2004 yılında İBB bütçesiyle yapılmış 45 kilometre raylı sistem varken, bakanlık bütçesiyle yapılmış Marmaray haricinde toplam raylı sistem hattı 157 kilometre.

Trafik grafiğinin yoğun olduğu yerlerde, kargo harici yükleme boşaltma işlemi 22:00 ile 06:00 arasında olacak. Boğazlardan geçişte taksi ve dolmuşlardan ücret alınmayacak. Boğazlardan geçişte taksi ve dolmuşlardan ücretsiz geçiş için adım atacağız. Özel kullanım azalırken taksici esnafımızın da işleri artacak.

TEM otoyolunu MEGABÜS'le güçlendireceğiz. Metrobüsün yükü azalacak.

- Kamu kurumlarına ait otoparklar mesai saatleri dışında da çalışacak. Park et-devam et uygulamasıyla aracını park eden herkes, toplu taşımada indirimli devam edecek. Mahallenizdeki İSPARK ücretsiz olacak. 24 saat yaşayan bu kentin ulaşımı da hiç kuşkusuz 24 saat olmalı. Akıllı ulaşım sistemleri devreye girecek.

Transfer merkezlerinde 100 bin araçlık otopark oluşturacağız. Vatandaşların gündeminden otopark sorununu ortadan kaldıracağız. Toplu ulaşımı 24 saat sürecek şekilde düzenleyeceğiz. Aktif biçimdfe ulaşım hizmeti oluşturacağız.

Bizler bu anlayışla toplumu, iş yapan esnafımızı hatırlıyoruz. Göreve devam eden vali talimatlarımızı takip ediyor demek ki. İşletmeciler de yolcular da mutlu olacak. İstanbul, erişilebilir bir kent olacak. Engelli vatandaşlarımız kentin her yerine güvenle seyahat edecek. 500 km uzunluğunda bisiklet yolu hedefimiz olacak.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu