Ekrem İmamoğlu'ndan tapu ve konut müjdesi

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel gelişim çözümlerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan tapu ve konut müjdesi

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel gelişim çözümlerini açıkladı.

İstanbul'da 'kentsel dönüşüm' adı altında bazı kesimlere rant sağlanırken, halkın büyük kesiminin mağdur edildiğine dikkat çekti. Fikirtepe örneğini anımsatan İmamoğlu, İstanbul'luya tapu ve konut müjdesi verdi.

İmamoğlu şunları ifade etti;

Mahalle çözüm merkezleri açılacak. Mahalle meclisleri ile birlikte karar vereceğim. Ben yaptım, oldu yok. Kentsel dönüşüm fonu oluşturacağız. Rant değeri yüksek olan yerlerden düşük olan yerlere kaynak aktarımı olacak.

İnsanlarımızın birçoğu kentsel dönüşümün adını bile duymak istemiyor. Vatandaşımızın bu tedirginliğini ortadan kaldıracağız. İstanbulluya yerinde yaşama garantisi alacağız. İBB olarak kimseyi yalnız bırakmayacağız. Garantör görevini kendimiz sağlayacağız.

- 15 senedir kentsel dönüşüm İstanbul'un gündeminde. Ortada ne bir model ne başarılı bir uygulama var. Halkın çıkarlarını gözetmeyen bir anlayışla hayata geçirilen, mağduriyetlere yol açan uygulamalara derhal son vereceğiz. İnsanlar yok sayılıyor. Kimseyi bu süreçte yalnız bırakmayacak kentsel dönüşüm projelerinde garantör görevini üstleneceğiz. Kimse yerinden, yurdundan ayrılmayacak.

- Sosyal konut projeleri başlayacak. Dar gelirli aileler, işlerine yakın yerlerde, merkezi yerlerde 500-1000 TL arasında kirayla oturabilecek. Burada devreye KİPTAŞ girecek. İlk etapta 15 bin daire sosyal konut projesine alınacak.

ASBEST TEHLİKESİ

Halk sağlığı problemi var. Çocuklar asbest sıkıntısı yaşanıyor. Halkımızın, en çok da çocuklarımızın sağlığını korumak çok önemli.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Konut