CHP'li Banu Özdemir'den 'Dikili Barınağı' iddialarına yalanlama

CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, Dikili Barınağı'ndaki can dostlarının yaşam koşullarının kötü olduğu hakkında çıkan haberler üzerine barınağa sürpriz bir ziyaret düzenledi.

CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, Dikili Barınağı'ndaki can dostlarının yaşam koşullarının kötü olduğu hakkında çıkan haberler üzerine barınağa sürpriz bir ziyaret düzenledi.

Ziyaretin üzerinden sosyal medyada açıklama yapan CHP'li Özdemir, Dikili Barınağı'nda can dostların yaşam şartlarının iyi olduğunu belirterek, "Gerçeklikten uzak, yalan ve iftira dolu paylaşımlar ile kamuoyunu aldatan güruhu da toplumun vicdanına bırakıyorum" dedi.

CHP'li Banu Özdemir'den 'Dikili Barınağı' iddialarına yalanlama - Resim : 1

İşte CHP'li Banu Özdemir'in yaptığı açıklama;

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Dikili Belediyesi'ni hedef alan, gerçek dışı iddia ve iftiraların bulunduğu paylaşımlar üzerine bugün Dikili Barınağı'na süpriz bir ziyarette bulundum. Ziyarete Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Budak, Meclis üyesi Hüsniye İlgün Yıldırım, belediye ekipleri ve gönüllüleri de refakat ettiler.

Yaşam hakkı kutsaldır. Tüm siyasi kimliklerin üstündedir. Bu bilinçle dilsiz dostlarımızın sözcüsü olmaya gayret eden tüm hak savunucuları gibi, gönüllü elçisi bulunduğum HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ailesinden biri olarak Dikili Barınağı'nın mevcut durumunu "doğru bilgi" bekleyen kamuoyu ile fotoğraf ve kısa açıklamalı video ile paylaşmak istiyorum.

Dikili Barınağı' nda yavrular dahil yaklaşık 80 can bulunmakta. Gayet hijyenik bir ortamda, otomatik su kapları ve boş kalmayan mama ile yaşamsal faaliyetlerine devam ediyorlar, hepsinin keyfi yerindeydi, onlarla olmakta büyük keyifti.

Barınağın bir başka bölümünde, geniş bir alanda kısırlaştırılan hayvanlar, rehabilite sürecinin ardından alındıkları yere bırakılıyor. Fotoğraflarda da göreceğiniz gibi klübeleri ise son derece şık ve temiz.

Belediyemizin daha 100. günü bile dolmadan candostları için yeni çalışmalar yapılmış, eksiklikler giderilmiş. Uzun süredir süre gelen su sıkıntısı çözülmüş, suyu bağlanmış durumda .Anestezik ameliyat vb operasyonlar için gerekli olan her türlü teçhizat ise hazır.

Mamaların bulunduğu yerde 'fareler yok.' Mama poşetlerinde hiç bir deforme olmadığı gibi, görevliler mama konteyneri günü birlik olarak ta temizlemekteler.

Ve güzel bir haber daha! Dikili Belediyesi Barınağı Mayıs ayından bu yana tam 19 yavruyu sahiplendirerek bir REKOR kırmış durumda. 19 yavru şimdi sıcak yuvasında. Sahiplerinin TC Kimlik numaralarına kadar da hepsi kayıtlı!

Ayrıca yakın zaman içinde can dostlarının yaşam haklarına farkındalık yaratmak amacıyla STK ve gönüllüler ile işbirliği çerçevesinde belediyemizin yeni projeleri de mevcut.

Yaşam hakkı hepimiz için önem arz ediyor. Belediyelerimize de elbette bu anlamda büyük sorumluluk düşüyor.

Göreve gelir gelmez,başta Dikili Barınağı olmak üzere can dostlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına çalışmalarını büyük bir hassasiyet ve titizlikle yürüten Dikili Belediye Başkanımız Sn Adil Kırgöz 'ü ve çalışma arkadaşlarını kutluyor ve örnek olmasını diliyorum.

Bizlere düşen görev ise başarılı projelerin oluşturulması, hizmet faaliyetlerinn verimliğinin artması için destek olmak.

GERÇEKLİKTEN UZAK, YALAN VE İFTİRA dolu paylaşımlar ile kamuoyunu aldatan güruhu da toplumun vicdanına bırakıyorum.

Etiketler
İzmir Banu Özdemir