Kılıçdaroğlu'ndan yargıya Rabia Naz çağrısı: 11 yaşındaki bir çocuk neden intihar etsin?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ölüm sebebi aydınlatılamayan Rabia Naz Vatan için yargıya çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ölüm sebebi aydınlatılamayan Rabia Naz Vatan için yargıya çağrıda bulundu.

"11 yaşındaki hayat dolu bir çocuk neden intihar etsin?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Ankara'da bir güç adaletin önünü tıkamaya çalışıyor. Polisler, savcı olayları kapatmak istiyor. Sizin göreviniz delilleri karartmak değil delilleri ortaya çıkarmak. Bir çocuğun göz göre göre öldürülmesine tanıklık etmek değildir, bunu yapanları adalete teslim etmektir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti;

Rabia Naz 11 yaşında, Eynesil'de okuyor hayat dolu bir kız. Öldürülmeden önce arkadaşlarıyla gidip dondurma almış. Haber geliyor, Rabia Naz evin önünde sırt üstü yatıyor ve ağır yaralı. Babasına diyorlar ki intihar etti. 11 yaşındaki bir çocuk niye intihar etsin? Baba araştırıyor, doblo marka bir siyah aracın çarptığı iddia ediliyor, oradan alınıyor metruk bir eve götürülüyor, sonra getirip evinin önündeki sokağa sırt üstü yatırıyolar intihar etti diye. Baba bir türlü derdini anlatamıyor.

Bir gazeteci arkadaşımız Metin Cihan olayı takip ediyor. Gazeteciler bir haksızlığın üzerine gittiği için gazeteci yola koyulduğunda şiddete uğruyor. Bu gazeteci arkadaşımız olayın ortaya çıkması için elinden geleni yapıyor.

Ankara'da bir güç adaletin önünü tıkamaya çalışıyor. Polisler, savcı olayları kapatmak istiyor. Buradan bütün yargı camiasına sesleniyorum: Sizin göreviniz delilleri karartmak değil delilleri ortaya çıkarmak. Bir çocuğun göz göre göre öldürülmesine tanıklık etmek değildir, bunu yapanları adalete teslim etmektir. Rabia Naz'ın ne günahı vardı? Yargının görevi de Ankara’dan gelen telefonlarla olayları kapatmak değil, adaleti teslim etmektir. Sonra babaya akli dengesi yerinde değildir dediler. İnsaf...

Etiketler
Rabia Naz Vatan Aydın Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu