Kılıçdaroğlu AKP'li seçmene seslendi: Bunu sormayacak mısınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu AKP'li seçmene seslendi: Bunu sormayacak mısınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının büyük bir kısmında AKP'li seçmenin vicdanına seslenen Kılıçdaroğlu, ülkede yaşanan ekonomik krizi, yolsuzlukları, israfı anlattı, "Bunları doğru buluyor musunuz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Ekrem İmamoğlu'nun uğradığı haksızlığı İstanbullu kardeşlerimiz giderecek. Milletvekili arkadaşlarımız Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için İstanbul'da. Seçimle gelen herkese saygı duymamız gerekir hangi partiden olursa olsun.

KILIÇDAROĞLU, AKP'Lİ SEÇMENE SESLENDİ

AKP'li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Madem ki beraber yaşıyoruz, görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Açlığın yoksulluğun olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz.

Bir cumhurbaşkanı neden tarafsız olmalı? Çünkü cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin temsilcisidir. Devlet bütün vatandaşlarına hizmet eder. Her vatandaş kanunlar önünde eşittir. AKP'li kardeşlerim bunu unutmasınlar.

Bir cumhurbaşkanı günün 24 saati belediye başkanlığı seçimlerine müdahale eder mi? Bir tarafta partilerin belediye başkan adayları var bir tarafta Erdoğan'ın fotoğrafı var. Bu normal bir şey mi? Bir cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek yoksa belediyeyi mi? Vicdan sahibi herkese bu soruyu soruyorum.

"AKP'Lİ KARDEŞLERİM BUNU SORGULAMAK ZORUNDA"

Sayıştay raporlarına göre İBB'de 643 yönetici var, makam aracı sayısı ise 1717. Açlıktan ölen Kübra bebeği onlar unuttular ben unutmadım. AKP'li kardeşim bunu sorgulamak zorundadır. Yazlık sarayı var, kışlık sarayı var, uçan sarayı var. Bir yere giderken bir orduyla gidiyor. Ne oluyor savaşa mı gidiyoruz? Nedir bu lüks? Siz bunu doğru buluyor musunuz AKP'li kardeşlerim?

Buna "itibar" diyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir. Hele milyonlarca işsizin olduğu bir ülkede. İsraf helal midir haram mıdır vicdanınıza sorun. Gün adalet günü, vicdan günü... Bizim paramızı bizim adımıza kullanıyorlar.

"3 BAKANIN YOLSUZLUK DOSYASI YÜCE DİVAN'A GÖNDERİLMEDİ"

2002’de geldin, yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. Ben yolsuzlukları araştırma komisyonunun üyesiydi. Başında Azmi Ateş vardı. AK Partili, düzgün bir adam. Oturduk beraber yolsuzlukları araştırdık. Azmi Ateş bir daha milletvekili olamadı. Niye olamadı? Ak Partili kardeşlerimin vicdanına, adaletine sesleniyorum, Azmi Ateş bir daha neden milletvekili olamadı? Ne diye iktidara geldiler? 3Y dediler. AK Partili kardeşim 2002’den beri oy veriyorsun, senin vicdanına sesleniyorum, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar bitti mi? Ne oldu? Yolsuzlukla bırakın mücadele etmeyi yönetenler gırtlaklarına kadar yolsuzluk içinde. Düşünebiliyor musunuz, 3 bakanın yolsuzluk dosyası yüce divana gönderilmedi. Hani kul hakkı yemek en büyük günahtı?

"AKP'Lİ KARDEŞLERİM BUNU SORMAYACAK MISINIZ?"

AKP'li kardeşim memlekette yoksulluk bitti mi? 17 yıldır yönetiyorlar. 2002'de bir esnaf başbakanlığın önünde yazar kasa attı, intihar eden yoktu kendisini yakan yoktu. 17 yılın sonunda vatandaş borç batağında. Devletin resmi rakamı; Tüketici kredisi ya da kredi kartı borcu 518 milyar TL. Milyonlarca vatandaş borç batağında, niye icra dairelerinin sayısını arttırıyorlar? Millet borç batağında diye.

Devlet de borç batağında. İç borç: 653 milyar TL. Dış borç: 557 milyar TL. Bu para nereye gitti? Sen sormayacak mısın? Aklını kullanmayacak mısın? Bu parayı nereye harcadınız diye sormayacak mısın kardeşim?

Bankalarda vatandaşın mevduatının yarısı döviz. Bu ne demektir? Vatandaş devlete güvenmiyor demektir. Dış güçler mi dedi sana faiz lobisine koskoca Türkiye'yi teslim et diye? 1 milyon 376 bin kişi işsiz kaldı son 1 yılda. Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur. 8 milyon 500 bin kişi asgari ücret ya da onun altında ücret alıyor. 16 milyon hane açlık sınırının altında gelir elde ediyor.

"Herkes iş bulacak diye bir şey yok" diyor. Herkesi aşağılıyor, herkese tepeden bakıyor. Vatandaşı bir dinle, neden iş arıyor vatandaş? Kibir abidesi... Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu millet soğan-patates kuyruğuna girdi. Denizimiz var, göllerimiz var, çiftçilerimiz var, gençlerimiz var... 17 yıl sonunda memleketi getirdikleri nokta soğan ve patates kuyrukları.

"ERDOĞAN'IN AVUKATINI TUTAN HAPİSTEN ÇIKIYOR"

Hapishaneden parası olan, dayısı olan, Erdoğan'ın avukatını tutan kişi çıkıyor. Eren Erdem tam 333 gündür hapiste boşu boşuna. Osman Kavala tam 574 gündür hapiste, saçma sapan bir iddianame düzenlendi. Nazlı Ilıcak 1030 gündür hapiste.

Tövbeyi bile şarta bağladılar, akıl var mantık var. Numan Kurtulmuş diyor önce 23 Haziran'ı bir geçirelim. Ekrem İmamoğlu'nun hakkını yediler, tövbe için Allah'a şart koşuyorlar. Allah bunları affetsin.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu