CHP'li Serter'den Bakan Soylu'ya 'göçmen' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de sürekli gündeme getirdiği kaçak göçmenler konusuna ilişkin olarak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarını da dikkate alarak yeni bir açıklama yaptı.

CHP'li Serter'den Bakan Soylu'ya 'göçmen' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de sürekli gündeme getirdiği kaçak göçmenler konusuna ilişkin olarak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarını da dikkate alarak yeni bir açıklama yaptı.


Suriyeli göçmenlerin ve farklı ülkelerden gelen düzensiz göçmenlerin Ege Denizi’nde son umut noktalarından biri olan İzmir’in CHP Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de sürekli gündeme getirdiği kaçak göçmenler konusuna ilişkin olarak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarını da dikkate alarak yeni bir açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu seçimleri ile kendini göçmenlere ve güvenliğe dair sorunlardan korumaya çalışan bir Avrupa ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek konunun çözümüne ilişkin İçişleri Bakanlığı’nı bir kez daha göreve çağırdı.

“Türkiye’de kalan 3.6 milyon Suriyeli ile ilgili ne düşünüyorsunuz?”
Yenilenen Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrasında da ortaya çıkan mesajların başında Avrupa’nın göçmenlik sorununa dair kendini korumaya çalışan milliyetçi ve muhafazakar tavrının geldiğini söyleyen Serter, “Avrupa tarihinin rekoru olan yüzde 52 oy kullanma oranıyla ortaya çıkan bu sonuç, Türkiye’yi de özellikle göçmenler konusuna ilişkin olarak yakından ilgilendirmektedir. Mültecilerle çalışan derneklerin verilerine göre Mayıs 2019 itibariyle Türkiye’deki mültecilerin sayısı 3.6 milyondur. Bakan Soylu ise, Mayıs 2019 sonu itibariyle bugüne kadar ülkelerine dönen Suriyelinin sayısının sadece 329 bin olduğunu söyledi. Bu bize ülkemize gelen Suriyelilerin çok büyük bir çoğunluğunun ülkelerine dönmediğini göstermektedir. Üstelik bayram için Suriyelilerin kendi ülkelerine tatile gittiğini görmeye de devam etmekteyiz” diye konuştu.

Bakan Soylu’ya sorular
Suriyeli sığınmacılara ilişkin Bakan Süleyman Soylu’ya bazı soruları olduğunu belirten Serter, “Avrupa’nın net birgüvenlik sorunu olarak gördüğü göçmenliğe ilişkin bundan sonraki devlet politikası ne olacaktır? Türkiye’de kalan 3.6 milyon Suriyeli sığınmacının ne zaman geri dönüş yapacaklarına dair bir fikri var mıdır? Avrupa’nın bugün hala net bir dille reddettiği göçmenler bundan sonra da Ege Denizi’nde ölmeye devam mı edecektir? Bu sorunun çözülmesi için operasyon yapmak dışında başka bir politika üretilebilecek midir?” diye sordu.

Etiketler
İzmir Avrupa Parlamentosu Milletvekili Seçim Bedri Serter