Faik Öztrak: YSK çalınanın oy değil mazbata olduğunu itiraf etmiştir

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde YSK'nın skandal İstanbul seçimi kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde açıklama yaptı. Öztrak açıklamasında kısa kararda yer almayıp AKP broşüründe yer alan ifadelerin gerekçeli karara yazılmasını eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini ifade eden Öztrak, bir yanda derin bir ekonomik kriz, diğer yanda jeostratejik risklerin olduğunu söyledi. Bu kriz ve risklere çözüm bulması gereken iktidarın, mevcut risklere bir de siyasi riskleri eklediğini savunan Öztrak, "31 Mart'tan sonra iktidar sandıkla geldiği İstanbul'dan sandıkla gitmeyi içine bir türlü sindiremedi" dedi.

'BİRTAKIM KORSAN İFADELERLE KARŞILAŞTIK'

Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili, " Gerekçesiz bir kararla 1950’den bu yana oluşan tüm seçim hukuku ve içtihatlar çöpe atıldı. Daha önce 6 Mayıs’ta açıklanan kısa kararda seçimin iptal gerekçesi sandık kurullarında memur üyelerinin eksikliğiydi. Biz de gerekçeli kararda bu memur üyelerin ve memur başkanların eksikliğinin seçim sonuçlarını nasıl etkilediği konusunda delillerin yer almasını bekliyorduk. Ama bunun yerine kısa kararda sözü bile geçmeyen birtakım korsan ifadelerle gerekçeli kararda karşılaştık" diye konuştu.

'FATURA 82 MİLYONA ÇIKIYOR'

Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanının belediye başkanlığı seçimi için bu kadar kendini ortalara atmayacağını söyleyen Öztrak, "39 ilçede miting yapacaklarını söylediler. Madem böyle seviyelerde siyaset yapacaklar ortakları ile birlikte çıksınlar seçim meydanlarına. Bakalım bu iftira ve hakaretleri seçim meydanlarında kaç kişi dinleyecek, kaç kişi alkışlayacak " dedi.

'52 GÜNÜ KAYBETTİK'

1 Nisan'dan bu yana 52 günün geçtiğini hatırlatan Öztrak "Ülke, ekonomi krizde biz koskoca bir 52 günü kaybettik. İşsizlik ve pahalılık altında milletimiz zaten eziliyordu, şimdi fatura giderek daha da ağırlaşıyor. 1 Nisan’dan gerekçeli kararın açıklandığı 22 Mayıs’a kadar TL dolar karşısında yüzde 10 değer yitirdi. Kendi ligimizde en fazla değer yitiren para TL oldu. Daha önce Arjantin’in arkasındaydık şimdi onu da geçtik. Faizler 5 puan birden artarak yüzde 26 oldu. Şirketler 120 milyar TL kur farkı zararı yazdı. Borsadaki şirketlerin piyasa değerindeki düşüş ise 86 milyar TL, tüketici güveni tarihi diplerde. Bunların her birinin bizlere üretim, işsizlik ve enflasyon cinsinden çok ciddi faturaları olacak" diye konuştu.

NE OLDU 3600 EK GÖSTERGE

"Ne oldu 3600 ek gösterge? Tık yok. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını düzeltecek çözümler nerede? Milletin dertlerine sırtını çevirmiş durumdalar. Bir tek İstanbul'un rantının peşindeler. İhale ve yandaş vakıflar üzerinden kurdukları düzeni devam ettirme peşindeler."

'İMAMLARA İTİRAZIMIZ OLMAZ'

Bir gazetecinin YSK’nın kamu görevlisi listesine imamları da eklediği, imamların sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapacağı iddiasıyla ilgili sorusuna Öztrak, "Bu konu YSK’ya sorulmuş ve YSK da buna sanıyorum olumlu cevap vermiş. İmamlar da 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarıdır, dolayısıyla bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz" diye cevap verdi.

Öztrak, "Biz bundan sonra yeni bir YSK darbesiyle halkın iradesinin kırılmaması için elden geleni yapacağız. Sayın Kaftancıoğlu ve ekibi bu süreci yakından takip ediyor. Binali beyin söylediği söz ilginç demek ki onlar itiraz etmeyecek, sonra yine masa başında seçimi almaya çalışacaklar. Bu sandık başında memur olmayan başkanları nasıl tespit ettiniz, acaba bunlar bundan önceki seçimde seçimi iptal edebilmek için yerleştirilen mayınlar mıydı?" diye konuştu.

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Faik Öztrak Seçim YSK