Kayyımdan yakınlarına belediyede kıyak

İşe alınan bu kişilerin işbaşı yaptıktan sonra mülakata çağrıldıkları da iddia edildi.

Kayyımdan yakınlarına belediyede kıyak

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, belediyede 180 kişilik kadro için başvuranların bir çoğunun, YSK tarafından başkanlığa getirilen Hüseyin Beyoğlu’nun yakınları olduğu öne sürüldü. İşe alımlarda listenin önceden hazırlandığı, mülakatın ise formalite olduğu iddia edildi.

HDP’den aday olan, ancak seçildiği halde KHK’li olduğu için mazbatası verilmeyen Zeyyat Ceylan’ın yerine YSK tarafından tayin edilen Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 180 kişiyi işe alıyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, bu kişilerin bir çoğunun, seçimler öncesinde Sur Belediyesi kayyımı tarafından işe alınan, ancak bu alımların usulsüz yapıldığı gerekçesiyle yeni seçilen HDP’li yönetim tarafından işten çıkarılan 146 kişi arasından belirlenen kişiler olduğu öne sürüldü.

İşe alınan bu kişilerin işbaşı yaptıktan sonra mülakata çağrıldıkları da iddia edildi.

Öte yandan işe alımlar için başvuru yapanların soyadları da oldukça dikkat çekici. Birçok başvurucunun soyadının Merdoğlu, Beyoğlu ve Yalar olduğu belirtiliyor. Soy isimler farklı da olsa aslında üç soy isim kardeşlere ait.

Hüseyin Beyoğlu’nun soyadı daha önce Yalar’dı. Beyoğlu, mahkeme kararıyla soy adını Beyoğlu olarak değiştirdi. Diğer kardeşi Haşim Merdoğlu’da mahkeme kararıyla bu soyadını aldı. Bazı kardeşleri de halen Yalar soyadını kullanmaya devam ediyor. Beyoğlu, göreve gelir gelmez ilk olarak kendisiyle aynı soyadını taşımayan kardeşi Haşim Merdoğlu’nu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atamıştı. Hemen ardından da 5 buçuk milyon lira değerinde zırhlı makam aracı almak üzere hazırlıklara başladığı belirtilmişti.

Etiketler
Ağrı Mülakat Şile