Ekrem İmamoğlu'ndan AKP'li Tevfik Göksu'ya: 'Cahillik bu'

İBB'nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, TV5 yayınında Yıldıray Oğur ile Medya Analiz programında açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan AKP'li Tevfik Göksu'ya: 'Cahillik bu'

İBB'nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, TV5 yayınında Yıldıray Oğur ile Medya Analiz programında açıklamalarda bulundu.

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, konuşmasında “Ne diyor Yunan medyası İstanbul'u Yunan kazandı. Bir dakika ya. Bu arkadaş nereli? CHP'nin adayı nereli?” diye sormuş, vatandaşlardan gelen “Trabzonlu” yanıtına ise “Yaaaa… Hesap büyük, olay büyük” diye karşılık vermişti.

Medyada günlerce konuşulan bu olayla ilgili Ekrem İmamoğlu, katıldığı TV5 canlı yayınında şunları söyledi:

"Tartışma devam etmiyor. Tevfik Göksu'nun kendi zihninde kurduğunda boğulması ile sona erdi. Neyle ima ettiği belli. 5 yaşındaki çocuğu oturtsanız bile. Ahmet Hakan öyle anlamak istememiş olabilir.

Ben netim bu konuda. Benim doğduğum şehir üzerinden "Anladınız onu? Hesap büyük?" Neyi ima ediyorsun kardeşim. Benim soyum sopum üzerinden bu anlayış.

Cahillik bu. Belediye başkanısın. Değiştirmez. Cahilsin.

Oğluma herkes sayamaz sen şanslısın 7-8 nesil dedim. Bu önemli. Kirli kafa. Birinin mezhebi kökeni üzerinden yanlış. Trabzonluları lekelemeye çalışıyor, beni lekelemeye çalışıyor. Dünyanın her yerinde insanlar internet sitesi kuruyor. Pontus diyebilir. Karadeniz diyebilir. Beni ilgilendirmez. Abdullah Gül için yazıldı. Yahudi, Ermeni kökenli diyen.

Olabilir kardeşim. Bu ülkede yüzlerce yıldır yaşayan kardeşlerimiz var. Kime hakaret etmek istiyorsun kardeşim oyun büyük diyerek. Bu ülkenin gayri müslim insanlarına hakaret etmek istiyor. Kendi zihninde kazdığı çukurda boğulmuştur."

İşte AKP'li tevfik Göksu'nun çok tartışılan skandal açıklaması:

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Tevfik Göksu