Erdoğan'dan 'zenginlik' açıklaması: 'Bireyler çalışamayınca...'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan 'zenginlik' açıklaması: 'Bireyler çalışamayınca...'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında "Devletlerin ve işletmelerin zenginliğinin topluma yansıtılmasını çeşitlendirir ve ne kadar genişletirsek o kadar rahat bakabiliriz. İşveren olmazsa iş olmaz. Bireyler çalışamayınca aşa ulaşma gücü olmaz" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dünya nüfusunun hızla arttığı bir süreçte istihdam meselesi giderek daha da karmaşık bir hal alıyor.

"Fazla eleman al" dediğimizde rahatsız olanlar var

Devletlerin ve işletmelerin zenginliğinin topluma yansıtılmasını çeşitlendirir ve ne kadar genişletirsek o kadar rahat bakabiliriz. İşveren olmazsa iş olmaz. Bireyler çalışamayınca aşa ulaşma gücü olmaz.

İNSANI MERKEZE ALMAYAN HİÇBİR YAKLAŞIMIN BAŞARILI OLMA ŞANSI YOK

Biz insanı yaşat ki devlet yaşasını baz aldık. Bu hareket tarzı en çok da çalışma hayatı için önemlidir. Büyümek önemlidir ancak insana faydası varsa önemlidir. Katkıda bulunduğu anda kıymetlidir. Zenginlik önemlidir. Tüm insanlara yansıyorsa değerlidir.

DÜNYADA FİNANS SEKTÖRÜNÜN ÜRETİMİN ÖNÜNE GEÇMESİ KAYGI VERİCİDİR

Üretim onunla gelen istihdam hem gerçek hem de çok yönlü faydaya sahiptir. Üretimin asıl katma değerinin fiziki imalattan zihni tasarıma kaydığını görüyor ve biliyoruz.

Fiziki ve zihni üretimin birlikte yürümesiyle çok daha büyük güce ulaşacağız. Ne tarım, inşaat ne de hizmetler sektörünü ihmal etmiyoruz. Her alanda ön sıralarda yer almak için çaba gösteriyoruz.

Dünyanın her önemli 5 inşaat firmasından birinin ülkemizden çıktığını görüyoruz. Avrupa’da tarımda ilk sırada dünyada 5’inci sıradayız.

Bunların hepsi zenginliğin artması demek. İstihdamda 10 yılda 9 milyonluk artış sağlandıysa bundandır.