CHP'li isimlerden YSK kararına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, YSK'nın İstanbul seçiminin iptaline yönelik gerekçeli kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'li isimlerden YSK kararına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, YSK'nın İstanbul seçiminin iptaline yönelik gerekçeli kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YSK İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının gerekçesini açıkladı. 250 sayfalık kararda 2 gerekçe öne sürdü.

Bunlardan birincisi 754 sandıkta yasaya rağmen sandık başkanlarının görevlendirilmesi ikincisi ise 108 sandıkta sayım döküm cetvelinde imza bulunmaması.

Yurt gazetesinin haberine göre, İstanbul seçiminin iptal kararına karşı oy kullanan YSK Başkanı Sadi Güven'in gerekçeli kararda, kamu çalışanı olmadığı halde sandık başkanı olarak görev yapan 754 kişinin görev yaptığı sandıkların 750'sinde, AKP’li üyenin görev yaptığını belirtti ve karara katılmadığını ifade etti. YSK'nin 250 sayfalık gerekçeli kararına ilişkin tepkiler geldi.

‘YSK KARARI SİYASİ BASKI ALTINDA ALDI’

YSK’nın kararının yok hükmünde olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardıncısı Oğuz Kaan Salıcı, “YSK açıklamış olduğu kararda ve kısa kararda oyların çalındığıyla ilgili herhangi bir şey söylemiyor. Şimdi buradan anlaşılıyor ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendi seçmenini ikna etmek için alınmış bir karar. Çünkü kendi seçmenini ikna etmekte zorlanan bir siyasi partiyle karşı karşıyayız. Bunu anlatmak için YSK’yı propaganda aracı olarak kullanıyor. Bunun dışında da başka bir gerekçe yok. Bu çok açık bir şekilde görünüyor” dedi.

31 Mart seçiminin daha önce yapılmış olan seçimlerden farkı olmadığını vurgulayan Salıcı, “1950’den beri biz seçim yapıyoruz. Geniş içtihatlar oluştu. Yüksek Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararlar var. 31 Mart’ta fahiş bir şekilde seçimin sonucunu değiştirecek aykırılık nedir sorusunun bir cevabı yok. Dolayısıyla bu seçim bizim daha önce söylemiş olduğumuz gibi YSK’nın kararı hukuksuz, siyasi baskı altında alınmış bir karardır” ifadelerini kullandı.

Biz şimdi 23 Haziran seçimlerine gideceğiz. Bu ülkede vicdanı olan demokrasiyi önemseyen, sandık yoluyla belediye başkanı seçilebilen, muhtar seçilebilen, milletvekili seçilebilen bir ülke olmak için ve bunu tekrardan kazanmak için bütün yurttaşlarımızın oyuna talip olacağız.

’24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI DA GEÇERSİZ SAYILMALI’

‘’YSK ilginç bir şekilde 31 Mart seçimleri için memur olmayan üyeleri gösteriyor. 24 Haziran’da da memur olmayan üyeler vardı. Ben de o seçimde milletvekili olmuş bir arkadaşınızım, milletvekili mazbatası aldım. Tayyip Erdoğan’da o seçimde Cumhurbaşkanı seçildi o da mazbatasını aldı” ifadelerini kullanan Salıcı, “YSK’nın vermiş olduğu karar dökülüyor, neresinden tutarsanız elinizde kalıyor” dedi.

’23 HAZİRAN’DA BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ’

YSK ile ilgili bir süreç başlatmayacaklarını dile getiren Salıcı, “Biz şuan önümüzdeki maça bakıyoruz. Bizim asıl odağımız 23 Haziran seçimleri çünkü ortada bir hukuksuzluk var, mağduriyet var. Elinden mazbatası alınmış ve seçilmiş bir belediye başkanı var. Önce orada ki haksızlığın giderilmesi lazım. YSK ile ilgili konulara daha sonra bakacağız. 23 Haziran’da bu seçimi kazanacağız.

‘YSK ALGI OPERASYONU YAPTI’

YSK’nın açıkladığı kararının bir avuç insanın isteği üzerini alındığını vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, “Sandık kurulu üyesi atamalarına dayanarak iptal edilen hiçbir seçim yok Türkiye tarihinde. YSK’nın gerekçeli kararı tamamen hukuksuzdur. Kararın 12 sayfası AKP'nin başvurusu, 86 sayfası ilçe secim kurullarına giden, 102 sayfası ilçe seçim kurullarından gelen yazılardan oluşuyor. İddia ediyorum YSK aslında bu kararı 6 Mayıs’ta vermişti. Bir de utanmadan 18 gün bekletip, algı operasyonu yaptılar. Sadece 754 sandık başkanı üzerinden böyle bir karar verilmesi tamamen hukuksuzluktur. YSK artık yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı Seçim