Tunç Soyer'den Honaz'da CHP adayına destek: İzmir'in ilçesi gibi göreceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte gittiği Denizli Honaz’da 3 bin 500 kişilik iftar yemeğine katıldı.

Tunç Soyer'den Honaz'da CHP adayına destek: İzmir'in ilçesi gibi göreceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçimin yenileneceği Denizli'nin Honaz ilçesine gitti.

CHP’nin Belediye Başkan Adayı Yüksel Kepenek’e destek vermek için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile giden Başkan Soyer, Honaz’da katıldığı iftar yemeğinde önemli mesajlar verdi.

Başkan Soyer, Honaz’da üretilen kirazın üreticinin elinde kalmayacağını ifade ederken, “Gerekirse o kirazı İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz alacağız. Honaz dünyanın en kaliteli kirazını üreten bir memleket. Ancak kirazı satamıyor. Biz söz veriyoruz ki Honaz’ı İzmir’in bir ilçesi gibi göreceğiz." diye konuştu.

Egepostası'nın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte gittiği Denizli Honaz’da 3 bin 500 kişilik iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Başkan Soyer önemli mesajlar verdi.

Başkan Soyer, Ege Bölgesi'nin Türkiye ekonomisi için önemine vurgu yaparken, “Kendi kendine yeten bir ülke ne oldu da samanı ithal eder hale geldi. Biz yerelde tarımı ileriye götürebiliriz. Seferihisar’da bunu başardık. Honaz dünyanın en kaliteli kirazını üreten bir memleket. Ancak kirazı satamıyor. Biz söz veriyoruz ki Honaz’ı İzmir’in bir ilçesi gibi göreceğiz. Nasıl Seferihisar’da mandalinayı dünya markası yaptıysak. Honaz’ın kirazını da dünya markası yapacağız. Honaz’da kiraz üreticinin elinde kalmayacak. Gerekirse biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak satın alacağız” dedi.

Başkan Soyer, Honaz’da CHP ile aşsız işsiz gencin kalmayacağını vurgularken, “ Bu topraklarda üretilen ne varsa hepsini işleyeceğiz ve pazarlayacağız. Ege Bölgesi'nin her yerinde zeytin ağacı var. Zeytinyağ üretiriz, bütün dünyaya bizim zeytinyağımızı İtalyan zeytinyağ olarak paketleyerek satıyorlar. Biz aciz değiliz, biz ürettiğimiz kiraza o ambalajı yapıştıracağız ve dünyaya biz satacağız. Bizim bundan sonra bu memlekette Yüksel Başkanımla birlikte işsiz ve aşsız genç kalmayacak” dedi.

Etiketler
Denizli İzmir Deniz Yücel Şili