CHP'den AKP'ye: Trabzon'dan sağcı çıkar, solcu çıkar ama vatan haini asla çıkmaz

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AKP'li Tevfik Göksu'nun İBB'nin seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara 'Yunan' benzetmesi yaptığı haberlere erişim yasağı getirilmesine tepki gösterdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Esenler Belediye Başkanı AKP'li Tevfik Göksu'nun İBB'nin seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara 'Yunan' benzetmesi yapmasıyla ilgili haberlere erişim yasağı getirilmesine tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şunları söyledi:

"AKP Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonluluğu üzerinden tüm Trabzonlulara yaptığı cahilce benzetmesiyle ilgili haberlere yayın yasağı getirilmiş.

Trabzon'a, Trabzonlulara hakaret etmek, iftira atmak serbest ama bunları haber yapmak yasak. İşte, AKP'nin adaleti bu. Şunu bilin ki yayın yasağı getirerek, basını engelleyerek gerçekleri vatandaştan gizleyemeyeceksiniz, bu iftiranızı örtbas edemeyeceksiniz.

Trabzon infial hâlindedir. Trabzonlular bu alçak iftirayı kaldıramaz, kabullenemez. Çıkıp özür dileyeceğinize, hatanızı telafi etmeye çabalayacağınıza iktidar gücünü kullanarak yayın yasağı aldırmanızı kınıyoruz. Bir kez daha yazıklar olsun size ve adaletinize diyoruz.

Karadenizlileri, Trabzonluları Rum Pontus hayallerinin bir parçası gibi, hain gibi göstermeye çalışan densizler şunu iyi bilsinler ki Karadeniz'den, Trabzon'dan sağcı çıkar, solcu çıkar ama vatan haini asla çıkmaz. Haddinizi bilin, kendinize gelin, hain arıyorsanız aynaya bakın."

Etiketler
Trabzon Ahmet Kaya Ekrem İmamoğlu