Ali Fazıl Kasap: Sağlığın mülakatı olmaz

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, sözleşmeli sağlık personeli alımlarının bundan sonra sözlü mülakat ile yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Ali Fazıl Kasap: Sağlığın mülakatı olmaz

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, sözleşmeli sağlık personeli alımlarının bundan sonra sözlü mülakat ile yapılacak olmasına tepki gösterdi.

CHP Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, Sağlık Bakanlığının 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesi uyarınca, sözlü sınava dair usul ve esasları belirlediği karara göre sözleşmeli sağlık personeli alımlarının bundan sonra sözlü mülakat ile yapılacak olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Kasap, sözleşmeli sağlık personeli alımlarının sınav dışında ayrıca mülakata tabi tutulmasının liyakat ilkesini ortadan kaldıracağını ve torpili akla getireceğini söyleyerek, Sağlık Bakanlığını bu yanlış karadan bir an önce vazgeçmeye çağırdı. Kasap, sağlık personeline mülakat yapılacağı düşünüldüğünde liyakat kriterlerinin neye göre belirleneceğini dile getirerek, “sağlığın mülakatı olmaz” dedi.

Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına vermiş olduğu yazılı soru önergesi şöyle:

1) Sözleşmeli sağlık personeli alımlarının sınav dışında ayrıca mülakata tabi tutulması liyakat ilkesini ortadan kaldırmakta ve torpili akla getirmektedir. Bakanlık olarak sözlü mülakat uygulamasından vazgeçecek misiniz?

2) Sağlık personeline mülakat yapılacağı düşünüldüğünde liyakat kriterlerine neye göre belirleyeceksiniz?

3) Bakanlık olarak konu ile ilgili bir açıklama yapmayı ve bu yanlış karardan dönmeyi düşünüyor musunuz?

Etiketler
Kütahya Milletvekili Mülakat Sözleşmeli Ali Fazıl Kasap