Ensar Aytekin'den 16 Mayıs mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak Kuvayı Milliye’nin 100. yılını kutladı.

Ensar Aytekin'den 16 Mayıs mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak Kuvayı Milliye’nin 100. yılını kutladı.

Kuvayı Milliye’nin tam bağımsız Türkiye yolundan ayrılmayan halkın şeref madalyası olduğunu ifade eden Ensar Aytekin “ Balıkesir’de yanan 100 yıllık ateş, sonsuza kadar sürecektir” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

“Bugün 16 Mayıs. 1919 yılında Mustafa Kemal, Bandırma Vapuruyla Samsun’a tam bağımsız Türkiye şiarıyla çıkarken, dedelerimiz de bu ruha yakışır şekilde hareket etmiş ve Balıkesir’de bağımsızlık ateşini yakmışlardır.

Kuvayı Milliye sömürü, işgal ve istila varsa, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyenlerin var olduğu şanlı bir destanıdır.

Balıkesir Kuvayı Milliye ateşinin yakıldığı ilk yerdir. Alaca Mescit ve Okuma Yurdu’nda bağımsızlık için kararlığını sergileyen dedelerimiz emperyalizme karşı ilk mücadeleyi vermiş ve düşmanı Balıkesir’e sokmamıştır. Cumhuriyet için, bağımsızlık için Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında mücadeleye girişen ve topyekûn bir halk direnişine imza atan geçmişimiz, bu toprakların yurt yapılmasında canını vermekten tereddüt etmemişlerdir.

Kuvayı Milliye bu halkın şeref madalyasıdır. Leblebici Raşit Efendi’nin “düşmanı geri döndürecek kuvvet, namlunun ucundadır” sözüyle harekete geçen Kuvayı Milliye’nin kıvılcımı Okuma Yurdu’nda atılmış, halk köylü şehirli demeden hiçbir iradeyi beklemeden Balıkesir’de emperyalizme karşı direnme kararı almıştır.

Bağımsızlık, bizler için ekmek kadar önemli, su kadar hayatidir. 100 yıl önce Balıkesir’de yanan ve Anadolu’ya öncü olan ateş sonsuza kadar sürecektir. Bu ateşi yakan atalarımız, dedelerimiz topyekûn bir halk destanının gerçek mimarları olmuştur.

İnanıyoruz ki, tarih boyunca bu mimarlar hak edildikleri gibi anılacaktır.

100 yıl önce sonsuzluğun mücadelesini veren, bağımsızlık bayrağını elden ele yükseltmeyi amaçlayan ve vatan uğruna canını feda etmekte bir an bile tereddüt etmeyen şanlı geçmişimizi saygıyla anıyorum.”

Etiketler
Balıkesir Milletvekili Para Ensar Aytekin