Kılıçdaroğlu'ndan o savcıya çok zor sorular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıyı da sert sözlerle kınadı.

Kılıçdaroğlu'ndan o savcıya çok zor sorular

GERÇEK GÜNDEM CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıyı da sert sözlerle kınadı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıyı da gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu Demirağ'a saldıran 7 kişinin serbest bırakılmasına sert tepki göstererek savcıya da dikkat çeken sorular yöneltti.

SAHTE PLAKAYLA NASIL GEZİYORLAR?

Kılıçdaroğlu şunları söyledi; Yavuz Selim Demirağ Yeniçağ gazetesinin saygıdeğer yazarlarından biri... Evinin önünde öldürüsüye dövüldü 7 kişi tarafından. Kendisini hastanede ziyaret ettim. Hangi gerekçeyle yapıldı bunlar? Failleri serbest bırakıldı. Niçin? Ölmesi mi gerekiyordu onların tutuklanması için? Kim azmettirdi onları? Sahte plakayla niçin geziyorlar? Bir gazeteciden ne istiyorlar? Korkarım ki üstü örtülecek, failler ellerini kollarını sallayarak gezecek...

Normalde hükümetin bu saldırı karşısında hemen hareket geçmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu sanıkları serbest bırakan savcıya da zor sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu, "Polis görevini yaptı failleri buldu savcı serbest bıraktı.

Savcıya sormak lazım: Senin başına böyle bir şey gelseydi ne olurdu?

Eşin, çocukların sopalarla dövülseydi ne olurdu?

Acaba vicdanın sızlıyor mu?

Acaba bir yerlerden talimat mı aldı savcı? Bunu araştıracağız. Gerekirse bu konuda bir araştırma önergesi vereceğiz. Bunu görmezlikten gelme hakkımız yoktur." dedi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Saldırı Savcı Yavuz Selim Demirağ