CHP’nin İstanbul koordinatörü Seyit Torun: Tam saha pres yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin genel koordinatörü olarak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u görevlendirdi.

CHP’nin İstanbul koordinatörü Seyit Torun: Tam saha pres yapacağız

CHP'li Seyit Torun, “Kazanılmış seçimin YSK tarafından hukuksuzca iptal edilmesine karşı bir adalet mücadelesini ortaya koyacağız. Asıl mücadele oy alamadığımız bölgelerde olacak. Tabiri caizse kampanya boyunca ‘tam saha pres’ yapacağız” dedi.

Milliyet’ten Şevket Yaman'a açıklamalarda bulunan Torun, CHP’nin seçim stratejisi ve kampanya hazırlıkları konusunda şu mesajları verdi:

“Seçim sürecini büyük bir disiplin içinde yürütmek zorundayız. Partinin bütün milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, il ve ilçe başkanları, eski milletvekili, il ve ilçe başkanları... ‘Ben istediğim gibi çalışırım, kendime göre çalışırım’ mantığı doğru değil. Bunu sonuç alacak şekilde ve planlı bir şekilde yürütmek zorundayız. Bütün partililerimizin desteğine gücüne ihtiyacımız var. Ama bunu planlı programlı bir süreçte takip etmemiz lazım. Sahadan gelen bilgileri işleyip bir veriye göre hareket etmemiz lazım. Kaldı ki geçmiş kampanyamızın başarısı ortada. Bu kampanyayı büyüterek bütün alana hakim olarak çalışacağız. Kazanılmış bir seçimin YSK tarafından hukuksuzca iptal edilmesine karşı bir hukuk, hak, adalet mücadelesi vereceğimizi ortaya koyacağız. Bunun bir hak gaspı olduğunu anlatacağız.”

‘Tam saha pres’

“Biz İstanbul’a sonuçta bir büyükşehir belediye başkanı seçeceğiz. O belediye başkanı da 16 milyon İstanbulluyu kucaklayarak hizmet verecek” diyen Torun, “Zaten Ekrem Bey mazbatayı aldıktan sonra o tavrını ve tarzını hiç değiştirmedi. Halktan ve haktan yana bir duruş sergiledi. Asıl mücadele oy alamadığımız bölgelerde olacak. Oy tercihlerini değiştirebileceğimiz kitlelere gideceğiz. Tabiri caizse kampanya boyunca ‘tam saha pres’ yapacağız” ifadelerini kullandı

Kucaklayıcı söylemler

Edinilen bilgilere göre, CHP, seçim kampanyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı mesajlardan kaçınacak, halkın “duygularına” hitap eden, “kavgacı değil kucaklayıcı” bir söylem dile getirilecek. CHP kampanyasının çatısını ise, “mağduriyet” ve “hak gaspı” vurguları üzerine kuracak.

Saha çalışmalarına ise İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinde en az oy aldığı ilçelerden başlanacak. Kampanyanın sloganlarından birini de YSK’nın iptal kararından itibaren özellikle sosyal medyada sıkça paylaşılan “Her şey güzel olacak” söylemi oluşturacak. CHP kampanyasında büyük mitinglerin düzenlenmesine de sıcak bakılmadığı bildirildi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Seçim Seyit Torun