Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li başkanlara uyarı: Binlerce ihbar dilekçesi gelecek...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu. Kılıçdaroğlu partinin ilkelerine vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li başkanlara uyarı: Binlerce ihbar dilekçesi gelecek...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. CHP lideri, belediye başkanlarına "Söylemleriniz olumlu olmalı. Belediye başkanı negatif suçlayıcı bir dil kullanmamalı. " uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıdaki konuşmasından satır başları şöyle:

Öyle örnekler vermeliyiz ki belde halkı işte böyle yönetilmeli demeli. Dolayısıyla üstlendiğiz sorumluluk sıradan sorumluluk değil. Seçim bildirgemizi açıklarken bu sorumluluğu üstlendik.

Belediye başkanı ile belde halkı arasında bir güven oluştu. bu güveni perçinleyeceğiz. Daha geniş kitlelere ulaşacağız. Türkiyenin bugünkü şartlarına bakınca kaygılanan milyonlar varken, beldenizdeki kaygıyı siz kaldıracaksınız. Neden türkiye böyle şeffaf yönetilmiyor diyecekler.

10 temel ilkeden bahsettik. Söylemleriniz olumlu olmalı. Belediye başkanı negatif suçlayıcı bir dil kullanmamalı. Bu seçimde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız dile bağlıyoruz. Her türlü suçlamayı yapıyorlar. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize belde halkına güveniyoruz. Onlar geldiler bütün bu suçlamaları çöpe attılar size oy verdiler.

Kin intikam bunlar yok bizde. Bu şu anlama gelmemeli. Yolsuzluk varsa tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyorsa üzerine gidilecek. Ama kim gidecek? O işin uzmanı. Ve siz o gerçekleri kamuoyu ile paylaşacaksınız. Sizin bir intikam duygusuyla hareket etmemenizi kul hakkı yemeyenin ne kadar kötü olduğunu gösterir.

Koltuğa oturduğunuzda binlerce ihbar dilekçesi gelecek. İmzasız gelenleri çöpe atacaksınız. Bu tür işlerle uğraşmayacaksınız. Önünüzdeki 5 yıl rüzgar gibi geçer arkadaşlar. Kreşinden semt evlerine kadar tüm bu vaatleri yerine getirmek için hem para bulacak, hem zaman yaratacak hem belde halkına güven vereceksiniz.

Şeffaflık. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verme. Bizim partimizin temel ilkelerinden biridir. Siyasi partiler içinde bağımsız dış denetimi yaptıran tek parti biziz. (sayıştay dışında) belediye başkanları şeffaf olması lazım. STK'larla işbirliği yapmakta yarar var.

Belediye meclis toıplantılarının kamuoyuyla paylaşılması. 3.5 milyon kişi ibb nin toplantısını izledi. Olağanüstü bir şey. Belediye başkanının getirdiği bir proje halkın yararına. Halk o açık toplantıda kimin doğru kimin yanlış yaptığını görmeli.

Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak. Vatandaş yakınını ziyaret edecek. Belki cebinde parası yoksun. Bu imkanların bir şekilde sağlanması lazım.

engellilere ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Bu temel ilkeleri açık ayda bir okuyun. İş yoğunluğu arasında unutabilirsiniz.

Kreşler yüzme havuzları spor salonları kütüphaneler bunlar çok önemli gençlerin sporla buluşması lazım kültürle buluşması lazım.

Yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Yardım yapılacaksa ailelerin kapıları çalınacak yardımlar yapılacak. Yoksulluğu teşhir etmek bizim anlayışımızda yoktur. Hanede sigortalı ve ya çalışmayan bir kişi varsa alacaksınız.

Etiketler
Ankara Kemal Kılıçdaroğlu