Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı yazdı: Bu saldırı farklı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kendisine gelen eleştirilere yanıt olarak AKP'li Taner Yıldız'a yapılan saldırı ile Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı arasındaki farkı yazdı.

Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı yazdı: Bu saldırı farklı

Fatih Altaylı, "Elbette her saldırıyı lanetleriz. Ama bu saldırı biraz daha farklı bir amaca hizmet eder gibi görünüyor açık biçimde." ifadelerini kullandı.

Dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Kayseri’de şehit cenazesinde saldırıya uğramıştı. Fatih Altaylı, Kılıçdaroğlu ile Bakan Yıldız'a yapılan saldırının farklarını köşesinden aktardı.

Fatih Altaylı'nın yazısından o bölüm şöyle:

Her saldırgan rezildir ama farkı da görelim

CHP liderine yumruklu saldırı ile başlayıp, işi bir linç hareketine dönüştürmeye çalışanlara tepki gösterince kendini “Hükümet yanlısı” zanneden bazı ahmaklardan tepki geliyor.

“Bir AK Partiliye yumruk atıldığı zaman aynı tepkiyi vermediniz” diye klişe, öğretilmiş, trol tepkisi.

Hayır efendim.

Onlarda da eğer köşemiz açıksa tepki verdik.

Biz siz değiliz.

Zaten bu olay da basit bir yumruklama değil.

Anlatalım mı farkları:

- Mesela çok da saygı duyduğum, Sayın Taner Yıldız’a yumruklu bir saldırı olmuştu. Bireysel bir şeydi. Pisliğin teki yapmıştı. Ama olay bir linç hareketine dönüşmemişti. Tekil bir olaydı anında yakalanmıştı saldırgan zaten.

- Mesut Yılmaz’a yönelik saldırı da benzer bir olaydı.

- Bunlar toplumsal bir fay hattını kırmaya yönelik, halk içinde bir atışma başlatma potansiyeli olan ve ya da bunu amaçlayan olaylar değildi.

- Hiçbir partinin il ya da ilçe başkanı Taner Yıldız’a saldıran pisliği “kahraman” ilan etmemişti. Gidip eline öpmemişti o pisliğin.

- O saldırı sırasında yüzlerce kişi Taner Yıldız’ın otomobiline taşlarla saldırmamış, bulunduğu yeri yakmak istememişti.

Elbette her saldırıyı lanetleriz.

Ama bu saldırı biraz daha farklı bir amaca hizmet eder gibi görünüyor açık biçimde.

Üzerinin örtülmesi ise tehlikeyi daha da büyütüyor.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Altaylı Habertürk Saldırı