Karabat: Bu maddelerle seçimin iptali mümkün değil

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP'nin YSK'ya sunduğu belgelerin seçimin iptalini gerektirecek kanıtları ortaya koymadığını belirtti.

Karabat: Bu maddelerle seçimin iptali mümkün değil

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Birgün gazetesini ziyaret etti. Karabat ziyarette sürece dair değerlendirmelerde bulundu. gazetemizi ziyaret ederek seçimlere ve sonrasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonrasında yaşanan süreci ve itirazları yakından takip eden CHP’li vekil, YSK’nin verdiği İstanbul ara kararını ve sürecin nasıl sonlanacağını değerlendirdi. AKP’nin olağanüstü itiraz dilekçesinde “Bunlar iddialarımız, araştırın” dediğini, YSK’nin de bu talebe olumlu yanıt verdiğini kaydeden Karabat, “Ortaya çıkan durum şudur: AKP’nin 3 bavul dolusu ‘belge’si YSK tarafından yeterli görülmemiş, bu sebeple delil varsa ortaya çıkarılması için YSK talimat vermiş. Ancak normalde yapması gereken işlem, AKP’nin delillerini inceleyerek bunlar eğer yetersizse ret kararı vermesiydi” diye konuştu.

YSK’nin ara kararıyla birlikte durumun netleştiğini, artık yeni bir ara karar ya da itiraz ekinin söz konusu olmayacağını vurgulayan Karabat, “Verili durumu değerlendirdiğimizde YSK’nin seçim iptalini oluşturabilecek bir durum tespit etmesi mümkün değil. Bu maddelerle seçimin iptali mümkün değildir” dedi.

Karabat’a göre tüm bu yeniden sayım süreci ve itirazlar, bir oylama, AKP içindeki hesaplaşmayı geciktirici ve kitleyi tekrar konsolide etmeye dönük bir taktik.

CHP’li vekil, YSK’deki işlemlerin en geç haftaya sonlanmasını ve İstanbul için nihai kararın verilmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler
Milletvekili Seçim YSK