Çukurova'da miniklerin gösterisi büyüledi

Çukurova Belediyesi semt kreşlerinde eğitim gören çocukların 23 Nisan gösterisi, büyük beğeniyle izlendi.

Çukurova'da miniklerin gösterisi büyüledi

Çukurova Belediyesi semt kreşlerinde eğitim gören çocukların 23 Nisan gösterisi, büyük beğeniyle izlenirken gösterileri izleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine sahip çocuklar yetiştirmek istediklerini belirtti.

Soner Çetin, “Kreşlerimizde çocuklarımız en iyi şekilde yetişiyor. Çocuklarımızın İstiklal Marşı’nı, 10. Yıl Marşı’nı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ezbere okuduğunu görmek beni duygulandırıyor” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocukların Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi gerektiğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çukurova Belediyesi’ne bağlı semt kreşlerinde eğitim gören çocuklar gösteri yaptı. Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki gösteriye öğretmenler, veliler ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı.

ATATÜRK’E BAĞLI ÇOCUKLAR

Gösteri öncesi yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın önemine değinen Başkan Çetin, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açan Büyük Önder Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyeti ilan ettiğini hatırlattı. Büyük Önder’in önünde, her türlü seçenek olmasına karşın, Cumhuriyet rejimini tercih ettiğini belirten Başkan Soner Çetin, çocukların Atatürk ilkelerine bağlı ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesinin önemini anlattı.

Başkan Soner Çetin, “Çocuklara ve gençlere bayram hediye eden bir başka lider yoktur. Bu nedenle, Atatürk asrın lideri seçilmiştir” ifadesini kullandı.

KREŞ SAYISI ARTACAK

Çocukların en iyi şekilde yetişmesini görev kabul ettiklerini ve semt kreşleri açtıklarını kaydeden Başkan Çetin, “Kreşlerimizin sayısı 7’ye ulaştı. Yeni dönemde de, ihtiyaç olan her yere kreş açacağız. Çalışan annelerin en büyük kaygısı, çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir yerdir. Bizim kreşlerimiz, bu anlamda çok iyi durumdadır. Ayrıca, yeni dönemde nöbetçi kreş uygulamasına geçeceğiz. Anne babalar, özel günlerinde çocuklarını gece 01:00’e kadar çocuklarını kreşe bırakabilecektir. Ayrıca özel çocukların annelerini de unutmadık. Onlar için de, haftada iki gün, 4’er saat hizmet verecek mola evlerini hizmete açacağız” dedi.

Çocukları çok sevdiğini vurgulayan Başkan Soner Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından çocuklar gösterilerini sundular. Miniklerin gösterisi büyük beğeni ile izlendi.

Etiketler
Çukurova Çukurova Belediyesi