Muharrem İnce: 23 Nisan bu büyük görevin simgesidir!

CHP'li Muharrem İnce, 23 Nisan dolayısıyla twitter hesabından açıklama yaptı.

Muharrem İnce: 23 Nisan bu büyük görevin simgesidir!

CHP'li Muharrem İnce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla twitter hesabından açıklama yaptı.

İnce twitter hesabından şu mesajları verdi;

Bugün 23 Nisan, bir ulusun kendi kaderini eline aldığı, geleceğini temsil eden çocuklarıyla birlikte bayrama dönüştürdüğü gün!

Ordularının terhis edildiği, Başkenti dahil bütün büyük şehirlerinin işgal edildiği bir ülkede 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi kurulmuştur.

Büyük Millet Meclisi’nin bir kurtuluş mücadelesi vermesi, yeni bir ülkeyi kurması, cumhuriyeti ilan etmesi, bizleri modern dünyanın bir parçası haline getirecek olan devrimleri yapması, TBMM’ni haklı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi, beyni, her şeyi yapmıştır.

23 Nisan, geleceğe dönük bu milletin umutlarını, inancını ifade eder. Oysa yaşamakta olduğumuz, son birkaç yılda yaşananlar, bu milletin birlik duygusunu, geleceği birlikte kurma azmini yok etmekten başka bir amaç taşımamaktadır.

Dileğimiz bu karanlık günlerin geri de bırakılmasıdır. Görevimiz, ülkemizi çocuklarımızla, torunlarımızla, hep birlikte yaşayacağımız, özgür, demokratik, çağdaş hukuk normlarının benimsendiği, zenginliğin yaratıldığı, adil paylaşıldığı, dünyanın en saygın ülkesi yapmaktır.

23 Nisan bu büyük görevin simgesidir. Bugün okullarında sevinçle bu bayramı kutlayan çocuklarımızı selamlıyorum. Bize böyle bir bayramı kazandıran, büyük Atatürk’ü, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Muharrem İnce: 23 Nisan bu büyük görevin simgesidir! - Resim : 1

Etiketler
Muharrem İnce Twitter