Canan Kaftancıoğlu: AKP’liler gibi hezeyanla hareket etmiyorum

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, katıldığı programda İstanbul’daki seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Canan Kaftancıoğlu: AKP’liler gibi hezeyanla hareket etmiyorum

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında İstanbul’daki seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’nin İstanbul için başvuruda bulunduğu iptal başvurusuna değinen Kaftancıoğlu, “AKP 3 gün önce YSK’ya iptal için dilekçe verdi. Milli iradeye bu kez bavullarla müdahale edildi. Dilekçede yazdıkları tek şey düzeltilmiş olan maddi hatalardı. Onun dışında iddia ve iftiralar vardı. Bunu çok net şekilde söylüyorum, bunlar seçime dönük usulsüzlüklerdi.

Bunlar usulsüzlük ve kanunsuzluğu tamamen karıştırıyorlar. Seçimlerin iptal edilmesi için tam kanunsuzluk hali lazımdır. Onun için de kısıtlı seçmen tespit edilmesi lazım, o da seçimin sonucunu değiştirecek miktarda olmalı. YSK’nın bu maddeyle iptal etmesi için şartlar lazım ancak bu şartlar bulunmuyor.

YSK bu konuda vereceği kararı ancak kendisi bilebilir. 5 sene sonra seçim olacak ve biz seçimleri bitirdik, 17 günlük gecikmeyle mazbatamızı aldık. Artık 5 sene sonra yapılacak olan yeni seçimde vatandaşın kararına bakılmalı” dedi.

AKP’NİN SUNDUĞU YENİ DİLEKÇE

AKP’nin İstanbul için verdiği ek dilekçe içinse Kaftancıoğlu, “YSK’da hukukçular yer almaktadır. Bu kadar hukuksal dayanağı olmayan bir dilekçeyle seçim iptali hukuksal olarak mümkün değildir. Kaldı ki İstanbul halkının iradesi ortaya çıkmıştır. AKP’liler, Hukuka bu kadar aykırı hareket ederken, kanunun bu gerekçelerle seçimi iptal etmesi kesinlikle mümkün değildir.

Bunun ötesini konuşmayı hiç doğru bulmuyorum. Ben AKP’liler gibi tahminle, hezeyanla hareket etmiyorum. Hukukla, bilgiyle, belgeyle konuşuyorum. AKP’lilerin söylediklerinin hiçbir hukuksal dayanağı yoktur” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu Seçim