Çay - simit hesabı yapan AKP'li vekil ısrarcı: Hodri meydan!

Çay - simit hesabıyla gündeme oturan AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu tepki gösterenlere meydan okudu.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına 'hodri meydan' diyorum. Hem biz, hem de sayın Kılıçdaroğlu, önce 2002 verilerine göre 1 ay yaşayalım, sonra da 2019 verilerine, asgari ücretine göre beraber bir ay geçirelim; ondan sonra da karşılıklı olarak bir değerlendirelim bakalım, AK Parti nereye getirmiş alım gücünü" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen AKP'li Akbaşoğlu, son günlerde 'yalan ve çarpıtma' haberle şahsına ve partisine haksız ve yersiz ithamlarda bulunularak bir algı operasyonu yapılmak istendiğini ileri sürdü.

Partisinin, bütün toplum kesimlerinin refah düzeyini artırmaya yönelik adımlar attığını, iktidarları döneminde yollar, barajlar, havalimanları ve hastaneler gibi muazzam hizmetler sunulduğunu kaydeden Akbaşoğlu, bu hizmetleriyle AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinde 15. kez şampiyon olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'fit ol' yönündeki tavsiyesine ilişkin de Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na hatırlatayım ki ister fit ol ister olma; ama hakikat karşısında kendini lütfen bir toparla. Bir de tavsiyemiz olsun Sayın Kılıçdaroğlu'na: Hakikate de insanlığa da lütfen hakaret etme. Herkes hak ve hakikati ortaya çıkarmak ve ona insanların şahsiyetini rencide edecek, bir topluluğu rencide edecek sözler sarfı nazar etme konusunda duyarlı olmak zorunda. Lider olmak bunu gerektirir. Tayyip Erdoğan'dan örnek al."