Eren Erdem 295 gündür cezaevinde

CHP'li Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Eren Erdem'i ziyaret etti.

Eren Erdem 295 gündür cezaevinde

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Gazeteci Eren Erdem'in haksız ve hukuksuz bir şekilde 295 gündür cezaevinde tutulduğunu hatırlattı.

Eren Erdem'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, görüşme sonrası sosyal medya hesabından Eren Erdem'le cezaevinde çektirdikleri fotoğrafı paylaştı.

Eren Erdem 295 gündür cezaevinde - Resim : 1

Yarkadaş, Eren Erdem'in 295 gündür cezaevinde olduğunu belirterek, "İstinaf sürecinin bir an önce başlaması ve Eren'in beraatini istiyoruz. Eren, gazetecilik yaptığı ve muhalif olduğu için cezalandırıldı" dedi.

Erdem'in günlerini adaletin sağlanmasını bekleyerek ve kitap okuyarak geçirdiğini belirten Yarkadaş, "En son okuduğu kitap Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan'ın yazdığı Metastaz..." dedi.

Eren Erdem'in cezaevinde okuduğu kitapları evindeki kütüphanesine yolladığını ve üzerine notlar aldığını da belirten Yarkadaş, "Metastaz için 'Kaygı verici, sarsıcı, tam bir gazetecilik başarısı' değerlendirmesini yapmış" diye konuştu.

Eren Erdem 295 gündür cezaevinde - Resim : 2

Erdem'in CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde sağladığı başarıdan dolayı mutlu olduğunu söylediğini de belirten Yarkadaş, "Eren, 'Hücreme de Bahar geldi' dedi. CHP'li tüm başkanlara başarılar dilerken, emeği geçen herkesi de tebrik etti" ifadesini kullandı.

Etiketler
Eren Erdem Barış Yarkadaş Cezaevi