Sayım talimatını YSK vermiş!

CHP İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş YSK'nın pazar sabahı verdiği kararı paylaştı.

Sayım talimatını YSK vermiş!

GERÇEK GÜNDEM - CHP İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş dikkat çeken bir belgeyi paylaştı.

Maltepe’de ek sayım masaları kurularak yapılan 400 sandığın sayım sonuçlarına AKP ve MHP memurları da etkileyerek imza atmadı.

Gazeteci Yarkadaş'ın paylaştığı belgeye göre, "YSK pazar sabahı 9 sularında Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na bir talimat gönderdi. O talimatta MHP ve AKP'liler sayımlara katılıp tutanaklara imza atmasa bile bu sayımlar hakim huzurunda yapılır ama AKP ve MHP'liler buna şerh düşebilir. Ancak sayım geçerlidir" dedi.

SAYIM 25 GÜN DAHA SÜRER

Fox Tv'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına bağlanan Yarkadaş "YSK, pazar sabahı Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na "AKP ve MHP'li görevliler tutanaklara imza atmayıp şerh düşse de siz sayıma devam edin" diye yazılı talimat veriyor. YSK, aynı gece ise tam tersi bir karar alıp sayımı durduruyor. YSK'yı ciddiyete davet ediyorum." çağrısını yaptı.

Yarkadaş "YSK'nın saat 10:00'da toplanıp karar verecek dedi. YSK dün verdiği karardan vazgeçerse sayım 25 gün sürecek" uyarısında bulundu.

İşte YSK'nın pazar sabahı verdiği o kararın belgesi;

Sayım talimatını YSK vermiş! - Resim : 1

YILDIRIM'A 190 OY ÇIKTI!

Yarkadaş yayında, "AKP ve MHP tarafından oluşturulan kurul 400 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. YSK 10:00'da toplanıp karar verecek.

Düne kadar 1089 sandığın 176'sı sayılmamıştı. 14 gündür yapılan sayımlarda Yıldırım'a 190 oy çıktı. Yani , 309 bin sandıktan 190 oy çıktı. Aslında 1 Nisan'da il seçim kurulu İmamoğlu'nun mazbatası vermeliydi. Yasa bunu söylüyor.

Maltepede dün sayım durduğunda İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 13943'tü.

İHALELER SÜRÜYOR, ARAÇ KAYDIRILIYOR

İBB'de çalışan bir arkadaşı ile konuştuğunu belirten Yarkadaş, "'Abi siz sayım yapıyorsunuz ama ihaleler devam ediyor.' İBB'nin araçları AKP'nin diğer belediyelerine örneğin Ağrı'ya kaydırılıyor' dedi" bilgisini aktardı.

Etiketler
Barış Yarkadaş Milletvekili YSK