'AKP ve MHP İstanbul'u kördüğüm haline getirdi'

AKP ve MHP, Maltepe'de 400 sandığın sayımını iptal ettirdi.

AKP ve MHP, Maltepe'de 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. CHP bu karara itiraz etti.

CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Maltepe'den aktardığına göre, şu an 576 sandık sayılmayı bekliyor. Sayım Pazartesi sabahı başlayacak.

Alınan kararı protesto eden vatandaşlar YSK'ya 'hukuksuzluğu durdurma' çağrısında bulundu.

'AKP ve MHP İstanbul'u kördüğüm haline getirdi' - Resim : 1

"PARTİ DEVLETİ HUKUKU İSTİSMAR EDİYOR"

Uygulamayı protesto eden Barış Yarkadaş açıklamasında "Şu anda Maltepe'de tam anlamıyla bir hukuk rezaleti yaşanıyor. Maltepe'deki hukuk rezaletinin karşısında hukuk arıyoruz, adalet arıyoruz. Toplam 576 sandığın sayılması Pazartesi sabahına bırakıldı. İstanbul seçimi AKP ve MHP'nin eliyle adeta bir kördüğüme dönüştürülüyor. Parti devleti seçimleri geçersiz saymak için hukuku istismar ediyor." ifadelerini kullandı.

'AKP ve MHP İstanbul'u kördüğüm haline getirdi' - Resim : 2

Barış Yarkadaş'ın Maltepe'den aktardıkları şöyle;

"AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Bunun anlamı şu; sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. Sayımları, ilk oluşturulan iki kurul yeniden sayacak. Bu yüzden, şu an toplan 576 sandık sayılmayı bekliyor. CHP karara itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, AKP ve MHP eliyle bir kördüğüme dönüştürülürken, tam anlamıyla bir hukuk rezaleti yaşanıyor. YSK'nın yazılı talimatı bile, iktidar baskısı karşısında hiçbir anlam ifade etmiyor ve hükümsüz kalıyor. Parti Devleti hukuku eziyor.

'AKP ve MHP İstanbul'u kördüğüm haline getirdi' - Resim : 4

'AKP ve MHP İstanbul'u kördüğüm haline getirdi' - Resim : 5

KARARIN ARDINDAN PROTESTO

"Saat 23.45... Maltepe'deki sandıkların yeniden sayılma kararı almasının ardından, bu uygulamayı protesto ettik ve YSK'nın bu hukuksuzluğu durdurmasını istedik. Gece saat 23.45'te hukuk ve adalet arıyoruz. Partimizin yöneticileri sağduyu ve sükunet çağrısı yaptı."

'AKP ve MHP İstanbul'u kördüğüm haline getirdi' - Resim : 6

Etiketler
Maltepe