Özgür Özel'den AKP'ye: FETÖ'den öğrendiği yöntemleri kullanıyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV'de İstanbul seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel'den AKP'ye: FETÖ'den öğrendiği yöntemleri kullanıyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV’de katıldığı canlı yayında, “Biz CHP olarak bu seçimleri kazandığımızı biliyoruz. Yıl 2019’sa, İstanbul gibi bir metropolde seçilen belediye başkanına mazbatasını vermemek için hukuk dışılığa başvurmak, Türkiye’yi üçüncü dünya ülkesi yapmaktır, Kuzey Kore yapmaktır, Arap Yarımadası’na itmektir” dedi.

Özel, “AK Parti ilçe başkanı gelip, Büyükçekmece Emniyeti’nden tutulan tutanakları teslim alıyor. Ben gitsem alabilir miyim? Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, o tutanaklardaki baskının, gerçek dışılığın ispatını ortaya çıkardılar. Bambaşka mizansenlerle yeni tutanakların tutulmaya çalışılacağı iddia ediliyor. Büyükçekmece halkına yeni kumpaslar kurulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

AKP’NİN İLÇE BAŞKANI EMNİYET’TEN TUTANAK ALIYOR

CHP’li Özel, Halk TV’de katıldığı programda, “Korkunç bir tablo ile karşı karşıyayız. İlk günlerde nasıl 132 milletvekilimiz, torbaların üzerinde uyumak pahasına tek bir oyun çalınmaması, tek bir tutanağın tahrif edilmemesi için çaba sarf ettiyse şimdi de polisin halkı tedirgin ettiği Büyükçekmece’de 70 milletvekilimiz bulunuyor.

İnanılmaz hikayeler var. Akşamüzeri AK Parti ilçe başkanı gelip, Büyükçekmece Emniyeti’nden tutulan tutanakları teslim alıyor. Ben gitsem alabilir miyim? Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, o tutanaklardaki baskının, gerçek dışılığın ispatını ortaya çıkardılar. Bambaşka mizansenlerle yeni tutanakların tutulmaya çalışılacağı iddia ediliyor. Büyükçekmece halkına yeni kumpaslar kurulmasına izin vermeyeceğiz. Mevlüt Uysal denen kişi, nereden bilir bu işi?

Kendinden bilir bu işi. Bir döndük baktık, Mevlüt Uysal, Büyükçekmece adayı yapıldıktan sonra kendi özel kalem müdürü, kendi sekreteri, asker arkadaşı, yakın mesai arkadaşlarının hepsi Büyükçekmece’ye kaydırılmış. Buradan söylüyoruz, çıkıp inkar etsin. İGDAŞ’ın genel müdürü, Büyükçekmece’ye gitmiş, Büyükçekmece Nüfus Müdürü’nün evine kaydedilmiş.

Nüfus müdürünün evine sahte seçmen kaydı yapılmış. Başakşehir Spor Kulübü’nün yöneticileri, oraya kaydırılmış. 31 Mart günü meğer Başakşehir, Büyükçekmece deplasmanına gitmiş” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’YE EZİYET EDİYORLAR

Özel, “Ne yaparlarsa yapsınlar, mazbata hakkımız, biz o mazbatamızı alacağız, en ufak bir şüphemiz yok. Buradan sonra ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’ye eziyet ediyorlar, İstanbul’u rezil ediyorlar, kendilerini de perişan ediyorlar. AK Parti içinde Damat Albayrak’a yakın bir grup, İstanbul’u kaybederlerse başına ne geleceğini bildiği için Erdoğan’ı bambaşka bir maceraya sürüklüyorlar.

Erdoğan’a Rusya’ya giderken hayatının gafını yaptırdılar. Yüksek Seçim Kurulu bir karar verecek. Biz hukuktan ayrılmayacaklarına, anayasaya bağlı kalacaklarına, kendilerine yapılan baskılara karşı hakimlik onurunu koruyacaklarına, bütün dünya onların gözünün içine bakarken, torunlarının gözlerinin içine bakamayacakları bir karar almayacaklarına inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Aksi durumun konuşulması dahi Türkiye için utanç vericidir.

Ekonominin içinde bulunduğu durum ortadadır. Biz CHP olarak bu seçimleri kazandığımızı biliyoruz. Yıl 2019’sa, İstanbul gibi bir metropolde seçilen belediye başkanına mazbatasını vermemek için hukuk dışılığa başvurmak, Türkiye’yi üçüncü dünya ülkesi yapmaktır, Kuzey Kore yapmaktır, Arap Yarımadası’na itmektir. Devleti Erdoğan yönetiyor, kasaya damadı oturtmuş. Lahmacuncu dükkanı mı burası, şeyh misin, emir misin?” diye konuştu.

FETÖ’DEN ÖĞRENDİĞİ YÖNTEMLERİ KULLANIYORLAR

Özel, “Maltepe’de sayımı MHP marifetiyle uzatarak, Büyükçekmece’de hukuka uygun olmayan yeni kanıtlar üretmeye çalışıyorlar. Hukuka uygun olmayan kanıt üretmek, FETÖ’nün orduya kumpas kurarken yaptığı iştir. Bir büyükşehir seçimini vermemek için çabalayanlar, FETÖ’den öğrendiği yöntemleri kullanmakta, FETÖ’cül bir aklın kurbanı olmaktadırlar. Millet bunu unutmaz. Biz mazbatayı alacağız ama onlar kaybettikleri seçimi tanımamak için her yola başvuran bir iktidar olarak siyaset tarihinin kara sayfasında yerini alacak” ifadesini kullandı.

HALKIN GÜCÜNÜN KARŞISINDA DURAMAZLAR

Özel, “Halkın vicdanı attığı oy, sandığa yansıdığı zaman rahat eder. İstanbullunun vicdanı rahattır. Devlet Bahçeli’nin bunu söylemesi vicdansızlıktır. Kutuplaştırma siyaseti yerine İstanbul ile kucaklaşmaya geliyor Ekrem İmamoğlu. Siz; sizden olmayanları şeytanlaştırdınız, çöp, çukur, terörist dediniz. Biz, herkesi kardeşleştirmeye geliyoruz. Bir vicdan varsa, her türlü baskıya, şiddete, tehdide karşı oyunu korkmadan kullananların vicdanlarıdır. Hiç kimse halkın gücünün karşısında duramaz” diye konuştu.

Etiketler
Büyükçekmece Seçim Özgür Özel FETÖ Halk TV