Çerçioğlu: 'Aydın kadınlarla güzelleşiyor'

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, yaptıkları hizmetleri anlatarak "Türkiye'nin tarımdaki geleceğini Aydın'da inşa ediyoruz" dedi.

Çerçioğlu: 'Aydın kadınlarla güzelleşiyor'

İYİ Parti'nin de desteklediği CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek projelerini anlattı.

Yeniçağ gazetesinden Sümeyra Kırca'ya konuşan Çerçioğlu, Aydın'ın tarım ve hayvancılık ile geçim sağladığına dikkat çekti. Çerçioğlu, yüksek girdi maliyetlerinden dolayı beli bükülen çiftçilere destek olduklarını anlattı.

Aydın'ın mevcut Belediye Başkanı olan Çerçioğlu; "Çiftçimize destek olmak için Ege Et, Ege Yem ve Ege Süt'ü kurduk. Çine'de Ege Et'e 5 milyon liralık yatırım yaparak modern bir mezbaha haline getirdik. Burada yılda 3 bin büyükbaş kesimi yapıyoruz ve üreticimize kilo başına 2 lira daha fazla vererek onların daha çok kazanmasını sağlıyoruz. Vatandaşımız yerli et tüketmiş oluyor, yerlilik ve millilik böyle olur" dedi.

Aydın'da sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerine işaret eden Çerçioğlu, çiftçinin tarlasında kalan her ürünü aldıklarını ve ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını aktardı.

Aydın'da tarımı geliştirmek için 390 hektarlık sera alanı ayırdıklarını bildiren Özlem Çerçioğlu, yatırımcılara şöyle seslendi: "İstiyoruz ki, Aydın çok yakın bir tarihte Türkiye'nin tarım ve hayvancılık merkezi olsun. Bu sebeple büyük işletmeler gelsin, Aydın'a yatırım yapsın. Yatırımcılar insansız hava araçları ve yapay zeka ile geleceğin tarım metotlarını şimdiden uygulamaya başlayabilirler." Çerçioğlu, görevi süresince açtıkları köy pazarlarında yüzlerce kadına iş imkanı sağladıklarını dile getirdi.

AYDIN KOYUNCULUĞUN MERKEZİ OLACAK

Kadınların bu sayede kız çocuklarını okuttuklarına dikkat çeken Çerçioğlu, "Bunun yanında bin aileye hibe ettiğimiz Sakız Koyunları'yla kadınları koyunculuğa başlattık. Yakın zamanda Aydın koyunculuğun merkezi olacak" diye konuştu.

VATANDAŞA SORDUK

Çerçioğlu, "Aydın'ı kadınlar güzelleştiriyor diyebilirim. Şöyle ki, Aydın'ı güzelleştiren cadde ve bulvarlardaki çiceklerimizi Çine Mutaflar'daki kadınlarımızdan satın alıyoruz. Satın aldığımız milyonlarca çiçekle hem Aydın'ı renklendirdik, hem de kadınlarımıza iş imkanı sağladık" dedi.Aydın ile ilgili karar alırken vatandaşa sorduklarını ifade eden Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın merkezindeki 177 dönümlük arazinin geleceğini vatandaşa sorduklarını, vatandaşın isteği üzerine orayı yeşil alana çevirdiklerini kaydetti.

Bu alandaki yapıları restore ettiklerini belirten Çerçioğlu, mevcut bin ağaca ek olarak bin ağaç daha dikeceklerini söyledi. Yine Aydın'ın akciğerlerinden olan Aydın Tekstil'i 7 yıl uğraşarak 100 milyon liraya kamulaştırdıklarına dikkat çeken Çerçioğlu, "Kuşadası'ndaki merkezin 26 milyon liraya kamulaştırdığımız TARİŞ, arazisinin geleceğini de Efeler'deki 31 dönümlük arazinin geleceğini de vatandaşlarımıza sorduk. Yeşil alan olmasını isteyen vatandaşın taleplerine göre bu alanları da yeşil alan olarak değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

İSTEK VE ŞİKAYET TIR'I

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, "Merkezde bulunan 500 dönümlük Işıklı Doğal Yaşam Parkı'ndan 290 dönümü kamulaştırdık. Burayı vatandaşlarımızın spor yapıp aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği doğal yaşam alanı yapacağız. İçinde çocuk oyun ve piknik alanları, hobi bahçeleri olacak ve yeşil alan olarak kalacak" diye konuştu.

Görev süresinde vatandaşlarla iç içe olduğunu dile getiren Çerçioğlu, pazardan alışverişini kendisinin yaptığını ve bu sayede pazarın nabzını tuttuğunu anlattı. Vatandaşın taleplerini dinlemek için bir TIR hazırladıklarını aktaran Çerçioğlu, "Bu TIR her gün bir mahalleye gidiyor ve vatandaşın taleplerini dinliyor. İlgili birimler vatandaşın taleplerini hemen yerine getiriyor. Hepimiz Aydın sevdalısıyız ve yaşam şartlarının daha iyi olmasını istiyoruz" dedi.

Etiketler
Özlem Çerçioğlu Aydın Türkiye