Zeybekçi'nin barınak yalanına HAYTAP'tan yanıt

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekçi'nin Tunç Soyer hakkında can dostları malzeme yaparak yürütmek istediği karalama kampanyasına yanıt HAYTAP'dan geldi.

Zeybekçi'nin barınak yalanına HAYTAP'tan yanıt

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Seferihisar Belediyesince yapılan hayvan barınağının içler acısı bir durumda olduğunu öne sürüp fotoğraflar servis etmişti. Zeybekçi AKP belediyelerinde hayvanlara yaşatılan zulme bugüne kadar tek söz etmezken, basın bürosu Seferihisar Barınağı'ndan görüntüler servis etti. Zeybekçi'ye yanıt hayvan hakları mücadelesinde önemli yeri olan HAYTAP'tan geldi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir İl Temsilci Esin Önder tarafından yapılan açıklamada, "sizi hayvan hakları meselesi konusunda bilgi sahibi olmaya, kentiniz Denizli Büyükşehir Belediyesi 'ne dair süregelen ihbarlar, TBMM 'de bekleyen 5199 sayılı yasa ve İzmir'de AKP' li belediyelerde yerine getirilmeyen hizmetler ile ilgilenmeye davet ediyoruz" denildi.

Önder servis edilen görüntülerin de doğal yollarla yaşamını yitiren hayvanların defnedilmeden önce tutuldukları soğuk hava deposunda çekildiğinin altını çizdi. " İzmir'de veterinerlik hizmetlerinin yerine getirilmediği üç ilçeden ikisi sizin partinize ait belediyelerdir." diyen Önder'in açıklamasının tamamı şöyle;

Kamuoyuna ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi 'ye Duyurumuzdur,

Haksızlığa ve karalamaya her daim karşı olan duruşumuz sebebiyle bu açıklamayı yapmamız zorunlu olmuştur.

Hayvan Hakları Federasyonu Federasyonu İzmir İl Temsilciliği olarak, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'nin Seferihisar Barınağı'na ilişkin açıklamasını hayretle okuduk.

Anladık ki hem hayvan hakları meselesinden hem de uygulamalardan yanlış bilgiye sahip.

Sayın Zeybekçi,
İnsanlar gibi hayvanlarda ömrü dolduğunda ölürler.
Barınakta veya sokakta.
Barınakta ölenler, bulunduğu yerden gömüye götürülmeden önce soğuk hava deposuna kaldırılmak üzere bir araya getirilir.
Tunç Soyer aleyhine servis ettiğiniz o görüntüler, gömüden önce bir araya getirilen soğuk hava deposunun kapakları açıldığı anda çekilen görüntüdür.

Seferihisar Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde gönüllüler ve Sehayder Derneği Seferihisar ilçesinde bulunan hayvanlar için etkin ve verimli bir şekilde çalışmaktadır.

Siyasi kampanyanıza candostlarımızı asılsız ve gerçek dışı kurgular ile malzeme etmenizi kınıyoruz.

Hayvan Hakları konusunda samimi iseniz, onları sahipli /sahipsiz olarak ayıran, sahipsiz hayvanları yasal zeminde 'mal' olarak tanımlayan, şiddet, tecavüz vb gibi girişimlere idari para cezası vermekle yetinen yasa için partiniz vekilleri ile görüşünüz.Hayvana şiddetin 'suç' sayılmasını istediğimiz 5199 sayılı kanun değişikliği nicedir TBMM 'de bekliyor. Bekletiliyor.

Belediye başkanlığını yaptığınız kentiniz Denizli'de nicedir tedavi edilmeyen hayvanların uyutulduğuna dair yüzlerce ihbar alıyoruz. İzmir'de veterinerlik hizmetlerinin yerine getirilmediği üç ilçeden ikisi sizin partinize ait belediyelerdir.

AKP'li Kınık ve Kiraz Belediyelerinde yasal zorunlulukları olmasına rağmen başta kısırlaştırma hizmeti olmak üzere hiç bir hizmet yükümlülüğü, tüm talep ve uyarılarımıza rağmen yerine getirilmemiştir.

İnsanlığı utandıran görüntüler, gerçekte Kınık ve Kiraz 'da yaşanmaktadır.

Bizler, İzmir'de candostlarımızın yaşam hakkı mücadelesini ve yerel yönetimlerde veterinerlik hizmeti faaliyetlerini takip eden yetkili muhatap kurum olarak haksız ve karalamaya yönelik açıklamanızı kınıyor, sizi hayvan hakları meselesi konusunda bilgi sahibi olmaya, kentiniz Denizli Büyükşehir Belediyesi 'ne dair süregelen ihbarlar, TBMM 'de bekleyen 5199 sayılı yasa ve İzmir'de AKP' li belediyelerde yerine getirilmeyen hizmetler ile ilgilenmeye davet ediyoruz.

Etiketler
Tunç Soyer İzmir Bekçi Para