CHP'den Handan Toprak ve Aksakal'a çok sert 'Ekrem İmamoğlu' tepkisi

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV'de katıldığı programda DSP'nin Avcılar Belediye Başkan adayı Handan Toprak ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a Ekrem İmamoğlu açıklamaları nedeniyle tepki gösterdi.

GERÇEK GÜNDEM - CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, dün Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programına konuk oldu.

Yarkadaş, Halk TV'de katıldığı programda Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu işaret ederek yaptığı “Adaylıktan çekilmiyorum ne yapacaksınız? Vuracak mısınız?” açıklamasına tepki gösterdi.

"Ayıptır arkadaşlar, gerçekten ayıptır! Bel altı siyaset bu" diyen Barış Yarkadaş, Halk TV'de DSP'nin Avcılar Belediye Başkan adayı Handan Toprak ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a tepki gösterdiği açıklamaları şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, önceki gün İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri Avcılar'da miting yaptı. Çok da kalabalık bir miting oldu. Orada bir aday var CHP'nin adayı Turan Hançerli, dişini tırnağına takmış ekibiyle birlikte çalışıyor. Karşısındaki bir aday da bizim eski belediye başkanımız Handan Toprak.

Ekrem İmamoğlu kendine özgü, naif kibar uslubuyla Handan Hanım'a bir çağrı yaptı; "Uyarıyorum, buradan dönün bu güzel ilçeyi kaybetmeyelim. Turan Bey kazansın, daha sonrası CHP kazansın."

Bugün Handan Toprak kendisine hiç yakıştıramadığım bir tweet attı. "Beni tehdit mi ediyorsunuz, çekilme zsen ne yapacaksınız? Beni mi vurduracaksınız?" dedi. Durmadı bu provokasyon! Az önce DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Ekrem İmamoğlu Avcılar Adayımızı tehdit ediyor" diye açıklama yaptı. Ayıptır arkadaşlar, gerçekten ayıptır! Bel altı siyaset bu.

Turan Hançerli Avcılar'da dişiyle tırnağıyla bir mücadele veriyor. Sayın Handan Toprak siz bu partinin 5 yıl belediye başkanlığını yaptınız. O belediyeyi (Avcılar Belediyesi) 50 milyon gibi çok küçük bir borçla devraldınız. 50 milyon lira bir belediye için borç değil. Ki onu da eski Başkan Mustafa Değirmenci İller Bankası'na 60 taksit yaptırarak ayda ortalama 700-800 milyar (eski para) ödeme şartıyla bırakmıştı. Bir belediye o parayı ödeyebilir.

"HANDAN TOPRAK'IN YERİNDE OLSAM ADAY OLMAZDIM"

Ne oldu şimdi! Sayın Handan Toprak siz belediye başkanlığını bıraktığınızda yani CHP'den istifa etttiğinizde şu an belediyenin borcu 1 milyon 80 milyar lira. 50 milyon borçla alınan belediyenin şu an 1 katrilyon (eski para) borcu var. Ben Handan Toprak'ın yerinde olsam bırak tweet atmayı aday olmazdım. İnsanlara kendimi unuttururdum. Birde çıkıyorsunuz; "Ekrem İmamoğlu beni tehdit etti."

"EKREM İMAMOĞLU KİM TEHDİT ETMİŞ?"

Ekrem İmamoğlu kimi tehdit etmiş? "Uyarıyorum oylar bölünmesin" demek ne zamandan beri tehdit oldu. Ne desin Ekrem İmamoğlu, "Gidin Handan Toprak'a oy verin" mi desin?

DSP DEĞİL, DEMOKRATİK SARAY PARTİSİ

Bu türk provokatif girişimlerden Demokratik Saray Partisi'nin kaçınması lazım. Çok açık söylüyorum Demokratik Sol Parti değil orası. DSP, Rahşan Ecevit'in, Bülent Ecevit'in partisiydi. Rahşan Ecevit'in bıraktığı, Bülent Ecevit'ten hiçbir izin kalmadığı bir partiyi Demokratik Saray Partisi haline getirdiysen ve sadece CHP ile uğraşıyorsan, CHP'yi kötülüyorsan ben orada art niyet ararım.

DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL'A GERÇEK GÜNDEM YANITI: CHP'Yİ DESTEKLİYORLAR

Önder Aksakal'a da buradan bir çağrı yapayım; Geçen gün benim eski sahibi olduğum Gerçek Gündem ile ilgili de konuşmuş "Bunlar CHP'nin yandaşları". Arkadaş ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski milletvekiliyim ve üyesiyim. Ben Gerçek Gündem'i devrettim. Gerçek Gündem'deki arkadaşlar da Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekliyorlar. Bunun yandaşlıkla ne ilgisi var? Ne yapacaklar? Demokratik Saray Partisi'ni mi destekleyecekler?"

Barış Yarkadaş'ın Halk TV'de Handan Toprak ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a tepki gösterdiği açıklamalarının olduğu bölüm şöyle:

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Barış Yarkadaş Avcılar Halk TV