Gürsel Tekin: Herkes sandığa saygı göstermek zorunda

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Adana Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’a destek için Adana'daydı.

Gürsel Tekin: Herkes sandığa saygı göstermek zorunda

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Adana Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’a destek için gittiği Adana’da konuşma yaptı.

Tekin, “"Hakimiyet milletindir." Bu ülkede insanlar milletvekillerini, belediye başkanlarını kendi seçerler. "O olmaz, bu olmaz, o seçilse de elinden alırım" diyen milletin verdiği vekaleti gasp etmeye kalkıyor demektir. İzin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Yeni Soluk'ta yer alan habere göre; Gürsel Tekin'in açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Adana İl Başkanlığımızdan diyoruz ki: "Hakimiyet milletindir." Bu ülkede insanlar milletvekillerini, belediye başkanlarını kendi seçerler. "O olmaz, bu olmaz, o seçilse de elinden alırım" diyen milletin verdiği vekaleti gasp etmeye kalkıyor demektir. İzin vermeyiz.

Adana'da, Mersin'de, İstanbul'da, Ankara'da tüm Türkiye'de sandığa gideceğiz, 5 yıl için Belediye Başkanlarını seçeceğiz. Kimse "Ben seçilirsem her şey sandık, başkası seçilirse sandığa el koyarım" diyemez. Herkes sandığa saygı göstermek zorunda. Bu kadar açık.

Adana kararını vermiş "Adana gibi Başkan" diyor. Zeydan Karalar Adana'da yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin rekora koşuyor. Kamuran Karaca ile Yüreğir "değişim" diyor.

Adanalılara söz verdik. Yerel yönetimde Adana bir model olacak. Şeffaf, katılımcı, çoğulcu belediyecilik ile Adanalılar kazanacak, Adana kazanacak.

Etiketler
Adana Gürsel Tekin Milletvekili Zeydan Karalar