Ekrem İmamoğlu'ndan Hürriyet'e sert tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet Gazetesi'nin “PKK ile bağlantılı adaylar” haberine sert tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Hürriyet'e sert tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet Gazetesi'nin “PKK ile bağlantılı adaylar” haberine sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, “Yarın başkan seçilince çayımızı kahvemizi içmeye geleceksiniz. Boynunuz bükük, yüzünüz kızarmış olmasın. Kraldan çok kralcılık yapmayın. Herkes haddini bilecek” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel yönetim seçimleri kapsamında, Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi Ağaçlaraltı Mevkii'nde, halkla buluştu. Mitingde, ilk konuşmayı CHP Beyoğlu Belediye başkan adayı Alper Taş yaptı.

Mitingde konuşan Alper Taş şunları söyledi;

1 Nisan’da İstanbul’da ve Beyoğlu’nda demokratik yeni bir dönem başlıyor!

Vatandaşı müşteri olarak görenler halkın tapu sorununu çözemezler. Bizler çözeriz.

Bizler vatandaşı müşteri olarak değil hak sahibi olarak görüyoruz.
Söz veriyoruz, halkımızın onay vermediği hiçbir plan hayata geçmeyecek. Demokratik bir karar kurulu oluşturacağız. Hep beraber mahallemizi biz planlayacağız.

Beyoğlu Belediye Başkanı Alper Taş olarak asla bir mahalleye müteahhitlerle gelmeyeceğim! Herkes evinde, güvenle yaşayacak. Mahallelerimizden evlerimizden bizi kimse çıkaramayacak.

Vatandaşı müşteri olarak görenler halkın tapu sorununu çözemezler. Bizler çözeriz. Bizler vatandaşı müşteri olarak değil hak sahibi olarak görüyoruz.
Mahallemizi hep beraber planlayacağız, yaşam alanlarımızı planlarken hepimizin sözü olacak ve mahallelerimiz buna göre şekillenecek.

Taş, kentsel dönüşümle ilgili sorunları, vatandaşlarla beraber yapacakları çalışmalarla, kendilerinin çözeceğini belirtti.

Taş'ın ardından mikrofonu İmamoğlu aldı. ''İstanbul'un her ilçesinin, her noktasına dokunuyoruz'' diyen İmamoğlu, ''3 aydır, İstanbul'un her yerini gezdim. 39 ilçesini bitirdim, ilçeleri 2'şer turladık, bazı ilçeleri artık 3'lüyoruz. Herkesle buluşmanın sorunların yerinde tespit etmenin, çözümlerimizi vatandaşımızla paylaşmanın gururunu yaşıyorum. İnanın öyle şevkim arttı, öyle moralim yüksek ki. Öyle güzel bağlar kurduk ki. Aklınıza gelen her konuyu, en samimi ve hızlı biçimde çözeceğiz. Herkesle buluşmanın, sorunları yerinde tespit etmenin ve çözümleri vatandaşlarla konuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. İstanbul'un tüm sorunlarını, sizlerle kol kola yüzde 100 çözeceğimize inanıyorum. 16 milyon insanın ağabeyi, kardeşi, arkadaşı olunur mu? Bal gibi olur. Olmanın tek anahtarı, yürekte. O yürek bizde var'' şeklinde konuştu.

''Gelip, çayımızı içeceksiniz''

Gazete manşetlerinden ve internet siteleri üzerinden kendilerini karalayıcı, iftira nitelikle yayınlar yapıldığını ifade eden İmamoğlu, ''Utanmadan, arlanmadan bizleri terör örgütleriyle bağlantılı, ya da arkadaşlarımı bizim sözüm ona bizim böyle bir bağlantımızı kurarak, sizlerin huzurunda bizi aşağı çekmek istiyorlar. Hiç olmamış bir şekilde bizi manşete koyuyorlar, 3 gün 4 gün orada afişe ediyorlar. İçlerinde, 60-70 yıllık kurumlar var. Taşıdığınız o isimlerin hakkını vermediğiniz için üzülüyorum. Bir hafta sonra belediye başkanı olarak seçileceğiz, siz gelip çayımızı içeceksiniz, yapmayın. Yarın geldiğinizde yüzünüzü kızarmış boynunuzu bükük görmek istemediğim için uyarıyorum. Başka derdim yok. Tek dertleri, biz seçimi kazanacağız. Vallahi kazanacağız, şartları var. Ben herkesin oyunu istedim, isterim. İki siyasi ittifakının adayıyım. Her iki partiye de teşekkür ederim. Ben AK Partili, MHP'li, HDP'li, Saadetli kardeşlerimin oylarını istiyorum. Dertleri ne? Ben her partinin oyunu istiyorum. Derdimiz ne? Şu mahalleye biz niye geldik? Sizlerin dertlerini çözmeye geldik'' dedi.

"Biz bu şehre başka bir huzur getireceğiz"

"Biz bu şehre başka bir huzur getireceğiz" diyen İmamoğlu, sözlerini, ''Bu kadar zengin bir şehir yok, her kültür, her yörenin insanı, sazı, sözü var. Her şeyi var, dünya güzeli bir şehir. Seslenişi güzel. Farklıyız ama biriz be kardeşim. Farklıyız ama her birinizin gözüne baktığımızda, aynı sevgiyi görüyorum. Hiç farklı değil. Sorumluluğumu aldım. Yüreğimi ısıtıyorsunuz. O kadar sorumluluk hissediyorum ki size karşı, Allah şahit, siz de şahit olun ki, hiç kötü konuşmayacağım. Sizin içinde çok çalışacağım hiç kuşku duymayın'' şeklinde noktaladı.

''Kendisini bu kadar çok yormasına gerek yok''

İmamoğlu, mitingin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı Mitingi'nde kendisine yönelik kullandığı, "Kenar köşe bir ilçeden gösterdikleri aday" nitelemesine, ''İstanbul'un bazı ilçeleri kenarda, bazıları ortada. Nereden baktı, bilmiyorum. Kaldı ki Beylikdüzülüler üzülür. Doğru bir tarif değil. 31 Mart'ta, İBB başkanı olduğumda, en azından 5 yıllık belediye başkanlığı tecrübem olmuş, olacak. Bazılarının öyle bir tecrübesi de yok'' yanıtını verdi. İmamoğlu'na, AK Parti'nin İstanbul'a yönelik vaatlerini aday Binali Yıldırım yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması da soruldu. İmamoğlu, bu soruyu da ''Sayın Cumhurbaşkan,ı İstanbul'da, Türkiye'nin bir çok yerinde, yerel seçimde çok aktif. Türk halkı olaya şöyle bakıyor. Keşke tarafsız bir Cumhurbaşkanımız olsa. Bu kadar taraflı olaya bakmasa. İstanbul'u da belki hala çok istiyor ama onu memnun edecek belediye başkanı biziz. Benim şöyle bir ifadem var. Biz yeterliyiz, hazırlıklıyız. Sayın Cumhurbaşkanı'nın şöyle bir işi var. İstanbul'un projeleriyle yorulmasın, onları anlatmaya vakit ayırmasın. Türkiye'nin uluslararası düzeyde sorunları var. Ekonomik düzeyi insanların her şeyini yakıyor. Ocağında yemek kaynamıyor. Bu kadar sorun var, onlarla ilgilensin. Biz çözeriz. 'Kendisini bu kadar çok yormasına gerek yok' diyorum. Kaldı ki bundan sonra 31 Mart'tan sonra, biz kendisini davet eder projelerimizi anlatırız. 'Herkes işine baksın' diyorum. Çünkü, bu ülkede hizmet yarışı var. Sayın Cumhurbaşkanı, 2023'ün Haziran'ına kadar yetki aldı. O süreci en iyi şekilde değerlendirsin. Biz 31 Mart'ta, 2024'ün Mart'ına kadar yetki alacağız. Günün sonunda o gün geldiğinde tekrar yarışalım. Ama yorulduk, 5 yılda 7 seçim, yorulduk. Sayın Cumhurbaşkanı da bir nefes alsın. Bu kadar sorumlu hissetmesin kendisini'' şeklinde yanıtladı.

Eyüpsultan'da esnaf ziyareti

Beyoğlu'ndaki seçim turunu, Eyüpsultan'a taşıyan İmamoğlu, Yeşilpınar Özlem Çarşısı'nda esnaf ziyaretlerinde bulundu. CHP Eyüpsultan Beleldiye başkan adayı Emel Bilenoğlu da İmamoğlu'na eşlik etti. Vatandaşlar ve esnaf, İmamoğlu ve Bielnoğlu'na yoğun ilgi gösterdi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Hürriyet PKK