Ekrem İmamoğlu: Size müjde vereyim, bu kez...

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar ve Bağcılar'da on binlerce kişiye konuştu.

İmamoğlu'ndan siyasilere: Sağda solda konuşup, benim milliyetçiliğimi sorgulayanlara sesleniyorum; haddinizi bilin! Devlet adamı gibi davranın

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar ve Bağcılar'da on binlerce kişiye konuştu.

Dini ve milli duygularını yargılamaya kimsenin hakkı olmadığını belirten İmamoğlu, "Benim ağzıma bile alamayacağım laflar söylüyorlar. 24 Haziran'da millet, Cumhurbaşkanı'na, 2023'ün Haziran'ına kadar milleti yönetme hakkını verdi. İyi yönetin kardeşim. Gidin işinize bakın. Devlet adamlığı başkadır. Bakanlara sesleniyorum. Sağda solda konuşup, benim milliyetçiliğimi, doğduğum şehir üzerinden sorgulayanlara sesleniyorum; haddinizi bilin. Benim, inancımı ve milli duygularımı yargılayacak, konuşacak daha bir insan henüz doğmadı'' dedi.

Millet İttifakı'nın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında, Avcılar ve Bağcılar'da 2 ayrı miting yaptı.

İmamoğlu'na Avcılar'da CHP adayı Turan Hançerli, Bağcılar'da da İYİ Parti adayı Muhammet Bayram eşlik etti.

İmamoğlu, Avcılar'daki mitingde, yaklaşık 10 bin kişilik kalabalığı görünce, konuşmasına, ''Vay vay vay! Nasılsın Avcılar? İyi misiniz? Ben nasıl görünüyorum?'' şeklinde başladı. ''Avcılar'ın sorunlarını ve İBB'de çok ihmal edildiğini biliyoruz'' diyen İmamoğlu, ''Geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan Mustafa Değirmenci arkadaşım burada. Keşke, zaman azken, vakit varken, son dönem belediye başkanımız (Handan Toprak) da bu ısrarından vazgeçse. Son uyarımı yapıyorum. Bu bir yolculuktur. Çünkü, bu iş başka bir iştir. Bu süreç İstanbul da başka bir başlangıçtır. Diliyorum ve istiyorum ki, hiç kimse dışında kalmasın, herkes içinde olsun. Kol kola büyük işler başaracağız. Şahidimiz, yol arkadaşlarımız ve kahramanları olacaksınız. Size söz veriyorum" dedi.

''Gidin, görevinizi yapın!''

Dini ve milli duygularını yargılamaya kimsenin hakkı olmadığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi: "Benim ağzıma bile alamayacağım laflar söylüyorlar. Üzülüyorum. 7 gün kaldı. 7 gün sonra yerel seçim bitecek kardeşim. 24 Haziran'da millet, Cumhurbaşkanı'na, 2023'ün Haziran'ına kadar milleti yönetme hakkını verdi. İyi yönetin kardeşim. Gidin işinize bakın. Devlet adamlığı başkadır. Bakanlara sesleniyorum. Sağda solda konuşup, benim milliyetçiliğimi, doğduğum şehir üzerinden sorgulayanlara sesleniyorum; haddinizi bilin. Benim, inancımı ve milli duygularımı yargılayacak, konuşacak daha bir insan henüz doğmadı. Haftaya Pazar seçim yapacağız. Bakanların görevi var. Gidin, görevinizi yapın. Sizi devlet adamı olmaya davet ediyorum. Siyasi meydanlarda, laflar söylenir. Unutulur zannedilir ama unutulmaz. Kalpleri karalamayın, kırmayın, yaralamayın. Seçim güvenliğiyle ilgili tedbir alın. Emniyetimize teşekkür ediyorum. Bizimle her gün yolumuza yoldaşlık yapıyorlar. Haftaya Pazar günü, bir vatandaşımızın bile burnu kanasın istemiyorum. Her vatandaşımız, özgürce gitsin oyunu kullansın. Ben, bu konuda devletin en başından, emniyet mensubu kardeşlerime kadar, herkesi göreve davet ediyorum. Bu kardeşinizin bir yolu var. O yol, kardeşlik, sevgi, saygı, barış ve huzur yolu. Size müjde vereyim. Bu kez sevgi kazanacak.''

''Annelerinizin sözünü dinleyin''

Vatandaşlara, ''Ben, kötü konuşuyor muyum'' diye soran İmamoğlu, yanıtını da kendisi verdi: ''Ben, niye kötü konuşmuyorum, biliyor musunuz? Annelerimiz, bize hep söylemiyor mu: 'Sakın kötü söz söyleme.' Ben, annemin sözünü tutan bir kişiyim. O meydanlarda konuşanların anneleri sağ ise ellerinden öpüyorum. Anneleri vefat ettiyse, Allah rahmet eylesin. Ben onları var ya, annelerinin sözlerini dinlemeye davet ediyorum. Kötü sözlerinden vazgeçsinler. İnsanları yaftalamasınlar, insanlara kötü yakıştırmalar yapmasınlar. Ayıptır. Onlar her ne kadar gönülleri kıra kıra seçim kazanmak isteseler de biz, gönülleri kazana kazana seçim kazanacağız.''

''Zafer şarkıları söylemek yok!''

31 Mart'ta seçimi kazanmaları durumunda zafer kutlaması yapmayacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Zafer şarkıları söylemek yok, bu bir zafer değil. Bu İstanbul'un kendine gelme seçimi. Kimseyi kızdırmayacağız. O gece sevinç kutlamaları yapar da bir komşumun kardeşimin kalbi kırılırsa, üzülürüm. Çünkü yarın yüz yüze bakacağız. Kimseyi incitmeyeceğiz. Çünkü bunlar hassas. Bakın birileri kavgadan nasiplenebilir. Biz, kavga etmeyeceğiz. Ben, vallahi de billahi de bu yaşa kadar hiç kavga etmedim, Allah sizi inandırsın, hiç de dayak yemedim. Şimdi bana dayak atmaya çalışıyorlar ya keşke bir ay önce başlasalardı oyum tavan yapmıştı. Şimdi, sizin sevginiz oyuma tavan yaptıracak, size çok inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bağcılar'da büyük coşku

İmamoğlu, Avcılar'dan Bağcılar Güneşli Meydanı'nda da halkla buluştu. Yaklaşık 12 bin kişilik coşkulu bir kalabalık, İmamoğlu'nu tezahürat ve sevgi gösterileriyle karşıladı.

Bağcılar'ın, İBB adayı olarak ziyaret ettiği ilk ilçe olduğunu belirten İmamoğlu, ''Bağcılar'ın çocuklarını, Kadıköy'deki çocuklarla aynı standartlarda eşitlemeye geliyorum. Annem, TV'de beni görünce okuyup, üflüyormuş. Siz de bana dua edin, yeter. Olduğunuz yerde alkışlayın, ben hissederim. Size mahcup olmayacağım'' dedi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Avcılar Bağcılar