Millet İttifakı adayı Gümrükçü: Sasalı ve Kaklıç'ı turizm bölgesi yapacağız

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü seçim çalışmaları kapsamında Kaklıç mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Millet İttifakı adayı Gümrükçü: Sasalı ve Kaklıç'ı turizm bölgesi yapacağız

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü seçim çalışmaları kapsamında Kaklıç mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Gümrükçü toplantıda hazır bulunan CHP İlçe Başkanı Mert Özcan ve İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Murat Güler’i göstererek “Biz gençler olarak duruma el koyma kararı aldık. Bu şehrin geleceğine müdahale etmek için, Kaklıç’ın, Sasalı’nın ve Çiğli’nin hak ettiği hizmeti alabilmesi için yola çıktık ve bu yolda en büyük gücümüz sizlersiniz” diyerek tüm seçmenlerden kendilerine destek vermelerini istedi.

SASALI VE KAKLIÇ’I TURİZM BÖLGESİ YAPACAĞIZ

31 Mart Mahalli idareler seçimine sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Kaklıç Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Kaklıç ve Sasalı’nın sorunları için göreve gelir gelmez adım atacaklarını söyleyen Gümrükçü: “Biz bu seçimi kazanacağız ama oy oranında İzmir’den birinci ilçe olarak çıkarsak işte o zaman elimiz hem Büyükşehir’de, hem Ankara’da güçlü olur. Buranın otobüs güzergâhıyla ilgili sıkıntılar yaşıyorsunuz biliyoruz. Bunu çözmek Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tunç Soyer’in ve benim görevim. İmar ile ilgili sorunlar var; herkesin kabul ettiği, kimsenin kalbinin kırılmadığı bir imar çözümü yapacağız. Sokakları aydınlatmak lazım, yeni meydanlar oluşturmak lazım. Bunların hepsini birer birer hayata geçireceğiz” dedi.

ÜRETTİĞİNİZ ÜRÜNLERİ KOOPERATİF ARACILIĞI İLE BİZ SATIN ALACAĞIZ

Bölgenin ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu söyleyen Gümrükçü: “Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı bizde ama yeteri kadar faydalanamıyoruz. Bu bölge turizm için biçilmiş kaftan. Doğa mucizesi bir Kuş cennetimiz var, flamingoların dünyada ürediği, yuva bildiği tek metropol burası ama daha İzmir’de bile bilmeyen insanlar var. Türkiye’ye, dünyanın her yerinden insanlara burayı tanıtmamız lazım. Bisiklet yolumuz var ama bisikletçi arkadaşlar Kaklıç’a tek tük uğruyorlar. Neden? Sasalı’da kadınlarımızın ürettikleri ürünler var; bisikletçi gidip alıyor pastasını, sarmasını gidiyor kahveye oturuyor. Bunu Kaklıç’ta yapabiliriz, bu da bizim görevimiz. Burada bir üretici kadın kooperatifi kuracağız. Ürettiklerinizi satabileceğiniz yerler kuracağız. Pazaryerlerini çok amaçlı hale getireceğiz. Ürünlerinizi başka mahallelerde satmak isterseniz onun için de başka mahallelerde yerler sağlayacağız. Tarım ürünleri üretiyorsunuz, bunları belediye satın alabilir, kanunda yeri var. Siz üreteceksiniz biz satın alacağız. Gelişen ve büyüyen bir Çiğli’yi hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

BİRBİRİMİZE DOĞRUYU SÖYLERSEK KAZANIRIZ

Seçildikten sonra koltukta oturan bir Belediye Başkanı olmayacağını söyleyen Gümrükçü: “Bunları hemen yapacağız diyemiyorum. Çünkü bir hazırlık sürecine gireceğiz.2020’den itibaren hızlı bir değişim sürecine gireceğiz. Bir şehri sevmek ona hizmet etmekte başlar. Ben tüm gençliğimi, enerjimi, birikimimi Çiğli’nin herkesin imrenerek baktığı bir yer haline getirmek için çalışacağım. Sizlerden de istediğim şu; Başkan seçildikten sonra etrafımızda ‘Başkanım sen çok güzel çalışıyorsun’ diye söyleyenler olur ama sizler beni eleştirin. Yaptıklarımızı takdir edin ama yapamadıklarımızı da ‘neden yapmadın?’ diye sorun, ben de size hesap vereyim. Birbirimize her zaman doğruyu söylersek ancak o zaman başarılı oluruz” dedi. Mahalle Meclislerini hayata geçireceklerini söyleyen Gümrükçü: “Mahalleli oturacak ve bir karar verecek. Aldığı kararı muhtar kuracağımız Kent Konseyine getirecek. Zaten her muhtarın yanında bir belediye çalışanı arkadaşımız olacak. Sorunların belediyeye iletilmesinde hiçbir sıkıntı olmayacak. Sorun varsa bizde de çözüm var” dedi.

Etiketler
İttifak Millet İttifakı Seçim Turizm