AKAM 'Edremit' yerel seçim anketini açıkladı

Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi (AKAM) Balıkesir'in Edremit İlçesi için yaptığı anketi açıkladı.

AKAM 'Edremit' yerel seçim anketini açıkladı

Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi (AKAM) Balıkesir'in Edremit İlçesi için yaptığı anketi açıkladı.

CHP ve İYİ Parti'nin (Millet İttifakı) ortak adayı Hasan Arslan ankete göre diğer adaylara fark atıyor.

31 Mart Seçimlerine sayılı günler kala anketler de peş peşe geldi. Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi (AKAM) Balıkesir'in en büyük ve önemli ilçelerinden biri olan Edremit için 16-21 Mart arasında yaptığı anketi açıkladı.

AKP'nin Balıkesir'de MHP'ye bıraktığı ilçelerden olan Edremit'te Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Tuncay Kılıç'ın büyük bir hezimete uğrayacağı görülüyor.

Sol cenahtan iki ismin yarışmasına rağmen halkın oyları böldürmediği ortaya çıktı. 30 sene Güre Beldesi'nde başkanlık yapan 2014 seçimlerinde CHP'den Edremit Belediye Başkanı Seçilen partisi 31 Mart Yerel Seçiçleri'nde de partisi aday göstermeyince önce DSP'ye giden oradan 'hayır' cevabı alınca bağımsız aday olan Kamil Saka'ya da Edremitlilerin 'artık yeter' dediği ankette bildirildi.

Daha önce de Edremit Belediye Başkanlığı yapan, seçim döneminde birçok komplo ile karşılaşan CHP'den Millet İttifakı'nın adayı Hasan Arslan diğer adaylara fark atıyor. DSP ile de yakın ilişkiler kuran, DSP'nin açık açık destek verdiği Arslan'ın oy oranı yüzde 60'lara dayanmış durumda.

AKAM'ın anketine göre; Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Hasan Arslan yüzde 55.2, Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Tuncay Kılıç 29.4, bağımsız aday eski belediye başkanı Kamil Saka da 7.8 oy alıyor.

Bu sonuçlarla Kılıç'ın ve Saka'nın oylarının toplamında fazla oy alan Arslan seçimleri açık ara farkla kazanıyor.

İşte o anketin grafik ile gösterimi:

AKAM 'Edremit' yerel seçim anketini açıkladı - Resim : 1
Bağımsız (Kamil Saka)

Etiketler
Balıkesir Seçim Yerel Seçim Edremit