Ekrem İmamoğlu: Bu tezgaha asla gelmeyeceksiniz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar sahilinde düzenlenen mitinge katıldı.

Ekrem İmamoğlu: Bu tezgaha asla gelmeyeceksiniz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar sahilinde düzenlenen mitinge katıldı.

Mitingde, ilk konuşmayı CHP Üsküdar Belediye başkan adayı Ahmet Kılıç yaptı. Kılıç'ın ardından söz alan İmamoğlu, yaklaşık 3 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi.

Konuşması sırasında yanında bulunan eşi Dilek İmamoğlu'na bir vatandaş tarafından çiçek verildiğini gören İmamoğlu, ''Benden habersiz eşime nasıl çiçek verirsin sen'' diyerek espri yaptı. ''Üsküdar, hak ettiği değere bizimle birlikte kavuşacak'' diyen İmamoğlu, ''Bulunduğumuz bu noktadan, Harem'e kadar olan bu sahil şeridini yayaya açacak ve aynı zamanda içinde, Harem'de büyük bir otoparkı yaparak, belki de İstanbul'un en güzel manzarasını insanların seyrettiği bir platform oluşturacağız.

Boğazla buluşabileceğimiz çok nitelikli, araç trafiğini buradan kaldırarak, insanların gezinti alanı haline getireceğiz. Festivallerin, buluşmaların ve İstanbul'un en güzel fotoğrafının çekildiği bu güzel alanı Üsküdar'a hediye edeceğiz. Bunu şimdiden müjdeleyelim'' şeklinde konuştu.

''Her konuda kibirliler''

İmamoğlu, iktidarın İstanbul'un sorunlarını çözememe nedenini de şu sözlerle dile getirdi: ''Her konuda kibirliler, her konuda vatandaşı unuttular. Farkında mısınız? Sizin sorunlarınızı biz gündeme getirdik, hatırladılar. Çocuklar, gençler, kadınlar demeye başladılar.

İktidar, vaat vermez. İktidar, yapar. Şu anda sanki, bizim iktidarımızı kabul etmişler, sizi ikna etmeye çalışıyorlar. Ama bu güzel bir şey. Seçilmeden bizim belediye başkanlığımızı kabul etmiş olmaları gerçekten güzel bir şey. Onun için 1 Nisan, şimdiden hepinize hayırlı olsun diyorum.''

''Trajikomik durum!''

İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlar oldu:

- Üzülüyorum. Ya arkadaş, şu memlekette yaşayan 82 milyon insanız. Şurada yaşayan 16 milyon insanız. Ben, sizin gözünüzün içine bakarak, geçmişte hangi partiye oy verdin diye, size ayrımcılık yapabilir miyim? Yakışır mı? Birisi diyor ki, 'HDP aday göstermedi, Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor.

Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu, terör örgütüyle ortak.' Neye üzülüyorum, söyleyeyim. Bugün, kurgulanmış, ayıptır söylemesi, Cuma namazından sonra, kurgulanmış birkaç insan, sözüm ona benim yanımda terör örgütüne lanet okuyor. Ben de lanet okuyorum. Yani, mesajı birkaç kişi almış. Bu çok ayıp. Caminin avlusunda, caminin içinde siyaset yapmak ayıptır, yazıktır, günahtır. Ne diyor bakanları, 'HDP'nin aday göstermesi demek, Ekrem İmamoğlu'na destek vermeleri demektir.' Verebilir kardeşim. Bana, HDP'li kardeşlerim bana oy veriyor, ben de onlara layık olabiliyorsam ne mutlu bana. Başımın üstünde yeri var. Aynı şekilde, AK Partili kardeşlerim bana oy veriyor, ben de onlara layık olabiliyorsam ne mutlu bana. Aynı şey MHP, Saadet. Peki, bakanı böyle derken, adayı ne diyor, rakibim ne diyor? 'HDP'nin adayı yok, bana oy verecekler' diyor. Allah Allah, bu nedir? Tam bir trajikomik durum.

''İşleri güçleri tezgah''

- Hatırlıyor musunuz? Sözüm ona bir televizyona konuk oldum. Bekayla ilgili bir metin okudum. 'Bu bir yerel seçimdir, beka sorunu değildir'. O, gazeteci adam da sözüm ona dalga geçerek, 'Beyanatınızı ajans mı yazdı' dedi. 'Hayır' dedim. 'Bu okuduğum, Sayın Yıldırım'ın beyanatıydı.' Niye bunu anlatıyorum? Arkadaş, bir yola çıktığınızda nasıl başladıysanız öyle bitirin.

Niye sözünüz, lafınızı değiştiriyorsunuz? Bu kadar laf değiştiren bir iktidar, ben hayatımda görmedim. Bir başka şey. Çıkmış bir tane FETÖ terör örgütünün mensubu kalkmış açıklama yapıyor, 'Millet ittifakının adaylarına oy verin' diyor. Bak bak bak! Ne kadar seviyor bizi. Seçime 1 hafta kala açıklama yapıyor. Bunların tezgah anlayışları bitmez. İşleri güçleri tezgah. Ama ban biliyorum. Siz, bu tezgaha asla gelmeyeceksiniz.

''Yeter yahu!''

Seçime çok az bir zaman kaldığını belirten İmamoğlu, ''8 gün çılgınlar gibi çalışacağız ve etrafımızdakileri ikna edeceğiz. Herkes sandıklarda görev alsın. 21. yüzyılda hala seçim güvenliğini konuşuyorsak yazıklar olsun. Partizanlığı öldüreceğiz.

Bitecek o iş. Sileceğiz tarihten. Partizanlık yap, yakınını al, torpil yap, liyakatine bakma, akrabanı bul, kızını getir, oğlunu getir, damadını getir… Yeter yahu. Yetmez mi?'' diye konuştu. İmamoğlu, mitingin ardından Yavuztürk Mahallesi'ne geçerek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Üsküdar Miting