Kılıçdaroğlu'ndan Rabia Naz Vatan'ın ailesine destek

Kılıçdaroğlu babasının adalet aradığı Rabia Naz Vatan'ın katillerinin bulunmasını istedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Rabia Naz Vatan'ın ailesine destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler kapsamında sürdürdüğü programında Giresun'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün şaibeli olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, baba Şaban Vatan'a destek verdi.

"Burada adalete susamış bir baba var" diyen Kılıçdaroğlu, "Baba ne istiyor, 'Kızımın katillerini bulun' diyor. 'Birilerinin devreye girip delilleri yok etmesin.' Aylardır adli tıptan rapor bekliyor. Kim devreye girer de bu rapor gelmez?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından ilgili kısım şöyle:

"Türkiye'nin neresinde olursa olsun acı olaylarla karşılayoruz. Hepimizin gönlünde yatan şey adaletli bir Türkiye. Adalet bir devleti var eden temel kurumdur. İnsanın vicadanıdır adalet. Rabia Naz Vatan var... Hayatını kaybeden 11 yaşında bir kızımız. Babası geçen gün gözaltına alındı. Bir trafik kazası geçiriyor, getirilip kapının önüne konuluyor. Faili yok ortada. Baba evladının failleri bulunsun istiyor, gözaltına alınıyor. Evlat acısının ne olduğunu bilmiyorlar mı! Acaba bunu yetkililer bilmiyor mu! Baba ne istiyor, 'Kızımın katillerini bulun' diyor. 'Birilerinin devreye girip delilleri yok etmesin.' Aylardır adli tıptan rapor bekliyor. Kim devreye girer de bu rapor gelmez. Burada adalete susamış bir baba varsa ben o babanın yanında durmak zorundayım. Aksi halde devleti devlet yapamayız, adaleti değil adaletsizliği beslemiş oluruz"

Etiketler
Rabia Naz Vatan