Kılıçdaroğlu Ordu'da: Bunun adı açıkca vatana ihanettir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim turları kapsamında bugün Ordu'da. Burada STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşan Kılıçdaroğlu, iktidarı sert bir dille eleştirdi.

Kılıçdaroğlu Ordu'da: Bunun adı açıkca vatana ihanettir!

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim turları kapsamında bugün Ordu'da. Kılıçdaroğlu ilk toplantısını STK temsilcileri ve muhtarlar ile yaptı. Ekonomi yönetimini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Vatandaştan tam 2 trilyon dolar vergi topladılar. Cumhuriyet tarihinde vatandaşından bu kadar vergi toplayan yok. 500 milyar dolar borcu var bu devletin. 70 milyar dolara fabrikaları sattılar. Gelinen durum ortada." diye konuştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı CHP Ordu adayı Mustafa Adıgüzel'in açıklamaları ile başladı. Adıgüzel, "Halk huzur istiyor. Bu topraklarda sevgi hakim olmalı." dedi.

Adıgüzel'in ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Adıgüzel herkesin oyunu almak istiyorum dedi. Toplumu ötekileştirmek kabul edilemez. Toplumun yarısı terörist. Vatandaşı A partili, B partili diye ayırmak doğru mu değil! Hepimiz aynı otobüsteyiz.

Vatanını seven, insanını seven herkes vatanseverdir. Ne seçeceğiz? Muhtar, belediye meclis üyesi, belediye başkanı seçeceğiz. Sanki yalın kılıç savaşa gidiyoruz. Böyle bir atmosfer yaratıyorlar.

MUHTARLIKLARI KALDIRMAK İSTEDİLER

Sizler toplumun kanaat önderlerisiniz. Sorumluluklarınız var bu yüzden bu toplantıları önemsiyorum. Muhtarın sorumluluğu var. Vatandaşın derdi varsa kapısı açık olan kim muhtar. Muhtar demokrasinin temel taşıdır. Bu topraklarda yapılan ilk seçim 1800'lerde yapılan muhtarlık seçimleridir. Muhtarlık kurumunu kaldırmaya kalktılar, biz itiraz ettik.

Sayın Başkan... seçileceğinize inanıyorum bu topraklarda birlikte yönetmeyi etkin kılacaksınız. Muhtarlar sorunları en iyi bilenlerdir. Vatandaş gelir sorunlarını muhtara anlatır. Gerçek Gündem'in derlediği konuşmaya göre Kılıçdaroğlu, sosyal yardımların onur kırıcı bir şekilde yapıldığına da dikkat çekti. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: Sosyal yardım yaparken yardımı muhtarlar aracılığı ile yapacaksınız.

Esnaf devlete yük olmaz, tam tersine vergi verir, istihdam sağlar. Esnaflık tarihe karışıyor. Büyük AVM'ler kuruldu. Bu esnafın da evine ekmek götürmesi lazım. Esnafı bu konuma sokan siyasi partiye esnaf gitti oy verdi. Esnaf kardeşimin de biraz uyanması lazım. Niye stopaj kaldırılımıyor? Kaldırılmasını isteyen biz, kaldırılmasın diyen kim iktidar! Olmaz bu seçimde düşünerek sandığa gideceğiz.

17 YILDIR FINDIK SORUNU ÇÖZÜLMEZ Mİ!

17 yıldır bir iktidar yönetiyor bu ülkeyi. Geçiyorum tüm sorunları 17 yıldır bir fındık sorunu çözülmez mi? Bademin yüzde 96'sı ithal ediliyor, yakında fındıkta da aynı tabloyla karşılaşırsanız şaşırmayın. Vatandaş fındığını sattıktan sonra fiyat açıklanıyor!

17 yıldır bu ülkeyi getirdikleri nokta soğan kuyruğudur. Kusura bakmayın sizin aklınızla dalga da geçiyorlar. Kuyruklara varlık kuyruğu diyorlar. Ya ben seni bilmiyor muyum o kuyruk varlık kuyruğu olsa ilk sen girersin!

Vatandaştan tam 2 trilyon dolar vergi topladılar. Cumhuriyet tarihinde vatandaşından bu kadar vergi toplayan yok. 500 milyar dolar borcu var bu devletin. 70 milyar dolara fabrikaları sattılar. Gelinen durum ortada.

BUNUN ADI AÇIKCA VATANA İHANETTİR!

Ülkücü arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Tank palet fabrikası satılıyor bu devletin silahlarını üreten fabrikası satılıyor bunu bir tek ben mi söyleyeceğim. Devletin sırları ya satılan. O fabrikada nasıl üretim yapıldığını hiçbir yabancı devlet bilmez. Şimdi Katar ordusuna veriyoruz. Yüzde 49,9'u veriyoruz.

Bu 20 Aralık 2018 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi, Resmi Gazete. Diyor ya biz bu fabrikayı satmadık diyor ya işte kendi imzası. MSB 1. Anabakım yönetimindeki fabrikanın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına deniyor. İşletme hakkının 25 yıllığına verilmesine karar verilmiştir. Kimin imzası var Recep Tayyip Erdoğan.

Ülkücü arkadaşlarıma güveniyorum, AK Partili vatandaşlarıma da sesleniyorum. Silah fabrikası o ülkenin namusudur, sahip çıkın.

NEYMİŞ 50 MİLYAR DOLARI BULAMIYORMUŞ!

Kalktın Suriyelilere 35 milyar dolar verdin, silah fabrikasını 50 milyar dolar para bulamadın diye satıyorsun.

En küçük uçağının fiyatı 150 milyon dolar. En küçüğünü sat diğerleri yeter, devletin fabrikasını neden sattın? Kimse kusura bakmasın bunun adı açık seçik vatana ihanettir.

Benden kurtulmak istiyor! Niye halkın her kesiminin derdini ben dile getiriyorum. Madem benden kurtulmak istiyorsun sen bu sözleşmeyi iptal et, ben bir haftada bu 50 milyar doları bulamazsam sen de benden kurtulacaksın!

Bakın bazı gazeteler yazmıyor. Tank Palet fabrikasında çalışanlar tayin dilekçesi verdiler. Niye verdiler, buradaki bilgileri yabancı bir orduya vermenin vebalini taşıyamam diye verdiler. Bu Katar aşkı nereden geliyor Allah aşkına!

TC'nin 2019 YILINDA PLANI YOK!

Devlet yönetmek ciddi bir iştir yıl 2019 bu devletin yönetim planı yok. Kalkınma planı yok! EYT'li kardeşlerim burada. Bakın bunca zamandır sizin derdinizi dile getiriyorum. Bu dert çözülür mü çözülür! Ama sizden bir isteğim var EYT'lilerden bir tanesi iktidara oy verirse iki elim yakanızda olur. Bir siyasi partinin lideri, cumhurbaşkanı kalkıp da türedi der mi! Bu benim ağırıma gidiyor. O nedenle gidip oy verirseniz iki elim yakanızda olacak.

Bütün medya onların elinde. Yüzde 90'nı onların elinde. Dediklerine inanmayın.

Etiketler
Ordu Kemal Kılıçdaroğlu Seçim