Bülent Kerimoğlu'ndan Ateş Ünal Erzen'e yanıt

Bakırköy Belediye Başkanı ve CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Bülent Kerimoğlu, İYİ Parti’nin Bakırköy adayı ve eski Bakırköy Belediye başkanı Ateş Ünal Erzen'in kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Kerimoğlu'ndan Ateş Ünal Erzen'e yanıt

Bakırköy Belediye Başkanı ve CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Bülent Kerimoğlu, İYİ Parti’nin Bakırköy adayı ve eski Bakırköy Belediye başkanı Ateş Ünal Erzen'in kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ateş Ünal Erzen, katıldığı bir programda Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun tüm itirazlara rağmen ilçeyi çok kötü yönettiğini ve oyları yüzde 50'nin altına düşürdüğünü, eğer bir dönem daha seçilirse ilçe yönetiminin geri dönüşsüz bir biçimde AKP'ye kaptırılabileceğini söyledi.

Seyr-i Sabah programına katılan Bülent Kerimoğlu, Erzen'in iddialarına yanıt verdi.

Partisi tarafından yeniden başkanlığı aday gösterilmesine ilişkin konuşan Kerimoğlu, "Başkanlığım dönemi boyunca 1 cm2 yeşil alanın imara açılmasına izin vermedim. Benim yeniden aday gösterilmeme en büyük neden bu oldu. Geride kalan 5 yılda kamunun mallarını korumak için büyük bir mücadele verdik. İşgal altındaki kamu alanlarını işgalcilerden kurtardık. Önümüzdeki 5 yılda da aynı kamucu, halkçı anlayışla hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kerimoğlu, Erzen'in "Destek Kart" uygulamasını kaldırdığı yönündeki eleştirilerine, “Destek kart uygulaması çok önemli bir sosyal belediyecilik hizmetidir. Fakat kaldırıldığını söylemek ayıptır. Partimizin istediği doğrultusunda, partimizin kurumsal kimliğini korumak adına bu tür yardımların adını “Halk kart” olarak değiştirdik. Biz de 2 yıl boyunca bu hizmetleri “Halk Kart” adı altında verdik. Benim bu konuda kişisel hiçbir inisiyatifim olmamıştır. Bu kapsamda her ay 1300 aileye düzenli yardım yapılmaktadır" açıklamasında bulundu.

Erzen'in "Bizim dönemimizde kreşler ücretsizdi, ücretli yaptılar" eleştirisine de yanıt veren Kerimoğlu, şunları söyledi:

"Kreşlerimizin ücretli hale gelmesi konusundaki söyledikleri doğrudur. Sayıştay kararı gereğince kreşlerimizi ücretli yapmak zorunda kaldık. Sayıştay, Ateş Ünal Erzen’e ve o dönemki meclis üyelerine bu hizmeti ücretsiz verdikleri için dava açtı. Sayıştay, belediyenin zarara uğradığı gerekçesiyle bu kararı alan Erzen’e ve meclis üyeleri hakkında rücu kararı çıkardı. Ödemeleri kendilerinden talep ettiler. Kreşleri ücretli yapmak benim kararım değildi.

Ben göreve geldiğimde Bakırköy’de 5 kreş vardı, bugün her mahallemizde bir kreş var. 10 mahallemizde bulunan 10 kreşle 800 çocuğumuza hizmet veriyoruz. Türkiye’de kişi başına en çok kreş hizmeti veren belediye olmanın gururunu yaşıyoruz."

Kerimoğlu, Erzen'in kendi başkanlığı döneminde kurduğu arama kurtarma ekibinin kaldırıldığını ve belediyenin deprem eylem planı olmadığı yönündeki iddialarına ilişkin ise şu yanıtı verdi:

“Türkiye’nin deprem gerçeğini bilen bir belediye başkanının bunu yapması akıldışılık olur. Arama kurtarma ekibimiz, Fen İşleri Müdürü Halis Karakaya’nın bünyesi altında çalışıyor. Biz 780 bin metrekare deprem toplanma alanı hazırladık. 26 bin çadır rezervi oluşturduk. Acil cerrahi hastanesi kurabilecek koşulları yarattık. 15 adet afet istasyonu kurduk. 9 adet helikopter pisti kurduk. 29 ana arter, 36 tane ara yolu tahliye yolu olarak belirledik. Ateş Beyin zamanında deprem toplanma alanları imara açıldı. Ben o alanların sayısını çoğalttım."

Etiketler
Bakırköy İYİ Parti Bülent Kerimoğlu