Akşener'den Erdoğan'a: Sen daha 793 şehidin hesabını vereceksin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli'de CHP - İYİ Parti ortak mitinginde konuştu.

Akşener'den Erdoğan'a: Sen daha 793 şehidin hesabını vereceksin

GERÇEK GÜNDEM - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli'de CHP - İYİ Parti ortak mitinginde vatandaşa seslendi.

Akşener'in konuşmasından satır başları;

Bugün nevruz bayramı, ateş yakıp demir dağları erittiğimiz gün. Bugün aynı zamanda yeni günün başlangıcı, bahar bayramı. Herkese kutlu olsun.

Şarkı izlettik size, malum arkadaş kendi şehrimde beni suçladı. El yükseltti, beni hapsettiriyordu Kılıçdaroğlu'na idam düştü. O huzursuzluk ortamına nasıl yanıt vereceğimizi gençlerin dilinden anlatmak istedik.

Ben çiftçiye terörist dediğini söyledim, 11 milyon CHP seçmenine, 5 milyon İYİ Parti seçmenine, Saadet Partisi, Demokrat Parti seçmenine terörist dediğini söyledim. Çok kızdı.

"SEN BENİ MEHMET CENGİZ İLE KARIŞTIRDIN!"

50 milyon dolar tazminatlık dava açtı. Herhalde tank palet fabrikasının parasını benden alacak. Sayın Erdoğan olsa dükkan senin, sen beni Mehmet Cengiz ile mi karıştırdın. "Sen konuş abla biz öderiz" diyorsunuz valla size de fazla gelir. Cumhurbaşkanının terörist dediği Kocaeliler nasılsınız? Utanmadan bize PKK'lı dedi. Bu arkadaş bunu hep yapıyor.

Bahçeli'yi PKK'lı ilan etmiş, şimdi de bizi. Kandil ile sözleşme imzaladığımı söylüyorlar. Sayın Bahçeli'nin sözlerini tekrar etmek isterdim ama yalancı olduğunu, aynı sözlerle karşısındaki suçlayıp milleti birbirine düşürüp, İmralı'da el etek öpenlerin yalanları bu milletin gözünde yok hükmündedir.

"793 ŞEHİDİN HESABINI VERECEKSİN"

Devlet ciddiyet ister. Oslo'sundan Habur'undan hepsinden sorumlu, hendekler için valilere kafayı çevirttin sen.

Tam 793 vatan evladı canıyla, kanıyla o hendeklerin kapanmasını sağladı. Sen daha 793 şehidin hesabını vereceksin Erdoğan.

Demirel'in dediği gibi "Tencere her iktidarı sallar" Tencere Erdoğan'ın iktidarını sallıyor. Birçok yere gittim belediye başkanlarının resmi yok, Erdoğan'ın var. Sanırsınız İzmit Belediye Başkan Adayı Erdoğan.

Hepimize terörist dedi, EYT'liler hariç onlara türedi. Polis, öğretmen arkadaşlarım için 3600'ü söyledik, yapacağını söyledi. Seçimden sonra yapacaktı ne oldu gitti. Şimdi Kocaeli 13 sıfır belediye verdiniz. 15 yıldır yönetiyorlar teleferik yapıldı mı, yatırım getirildi mi, istihdam sağlandı mı, malınız değerlendi mi? (Alandan hayır sesleri...)

"KOCAELİ BETONA BOĞULDU"

Fabrikalar satıldı, sanayiden çıkarılan Kocaeli betona boğuldu. Malı değer kazanmayan İzmitli, siftah yapmadan dükkanını kapatan esnaf kardeşim. Tam 15 yıl yönettiler, 13 sıfır verdiniz. Ne istediyse verdiniz. Üniversitede emeği olan bir hocayım ben.

Şehirden çocuklarımıza burs bulurduk. Bugün uğradım yanıma bir anne geldi. Kocası işsiz kalmış kendisi temizliğe gidiyor. Çocuğum için burs bulur musunuz Meral hanım dedi. Kocaeli bu hale gelmeli miydi?

Kul hakkı yiyenlerin senin hakkını yemesinden memnun musun? Türkiye'nin yeniden üreten bir hale gelmesi lazım. Yüksek teknoloji satan bir ekonomi anlayışını ortaya koymak gerek.

Bilerek isteyerek Türkiye'yi tarım üretiminden çıkardılar. Aynı tank palet fabrikasının satılması gibi. 50 milyon dolar için fabrika peşkeş çekildi. O fabrika milletin parası ile kuruldu. Sat o 500 milyon dolarlık uçağını.

Sanayisizleşen, tarımda üretimden çıkmış bir Türkiye, çocukları umutsuz bir Türkiye. Araştırma yaptırdık gençlerle ilgili bir ucunda keder, bir ucunda umutsuzluk. Damatlar, gelinler, görümceler dolarla maaş alırken bir yanda asgari ücretle iş bulamayan gençler.

"ERDOĞAN SİZE İHANET ETTİ"

Sayın Erdoğan size ihanet etti. 500 milyon dolarlık uçaklara binerken size ihanet etti. Siz işsiz gezerken 48 bin liralık çay içerek size ihanet etti. İzmit'i sanayisizleştirerek size ihanet etti. Aranızdan çıktı gitti ve sonuçta bir kibir abidesi oldu. Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var.

O kulak 31 Mart'ta çekilecek. Güya burada milyonlara konuşmuş, yalanın ucu kaçtı. Büyükşehir'de Serdar Kaman'ı seçeceksiniz ve o kulağı çekeceksiniz. İzmit'te Fatma Kaplan Hürriyet'i seçecek o kulağı çekecesiniz. Ne olacak pamuk olacak pamuk. Sonra seçmen velinimetim diye gezecek.

Bakın biz Kılıçdaroğlu ile birlikte sizin içinizdeyiz. O 3 bin polisle geziyor, tepede helikopter. Korkma bu aziz Türk milletinden.

Belediye başkan adaylarımıza bir sözüm var. İsraf yapmayacaklar, çalmayacaklar çaldırmayacaklar, yandaş kayırmayacaklar, hakkın haklının yanında olacaklar, demokrasiye uygun bir tutum içinde olacaklar ve hiç kimseyi ayırmayacaklar.

Şu nüfus cüzdanımız var ya ağa da bu olacak, paşa da bu olacak torpil de bu olacak.

Etiketler
Kocaeli Meral Akşener İYİ Parti Miting