Ekrem İmamoğlu: Benim arkamda 16 milyon İstanbullu var

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal'daki seçim turunu Hürriyet Mahallesi'ndeki mitingle noktaladı.

Ekrem İmamoğlu: Benim arkamda 16 milyon İstanbullu var

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal'daki seçim turunu Hürriyet Mahallesi'ndeki mitingle noktaladı.

''İstanbul'daki 16 milyon insanı barıştırmaya, kucaklaştırmaya geliyorum'' diyen İmamoğlu, ''Bu insanların hepsi birbirini seviyor be kardeşim. Sizin yüzünüzden bir an için kalbine bir perde düşmüş olabilir. Kötü gözle bakıyor olabilir. Ben biliyorum, kardeşlerimin kalbi temiz. O perdeyi kaldıracağız. Yok hain main. Bunlar, seçim işi. Bakıyorum 3-4 kişi bana laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Zannediyorlar ki bu adam çıktı, tek başına konuşuyor. Tabii ki benim partim var ama benim arkamda tam 16 milyon İstanbullu var'' şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal Hürriyet Mahallesi'nde gerçekleştireceği miting öncesinde, Celal Tunç adlı vatandaşın taziyesine katıldı. Taziye çıkışında İmamoğlu'nu, kadınlar karşıladı. İmamoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen 2 yaşlı kadın vatandaşa, ''Gençlik kolları geldi'' diyerek, takıldı.

İpek Kaya isimli başka bir vatandaş da ''Yoruldum buraya gelene kadar. Biz, seni çok seviyoruz. Haberlerde gösteriyorlar, 'Bizim buralara niye gelmiyor' diyordum'' diyerek, İmamoğlu'na sarıldı. İmamoğlu, ağlayan Kaya'yı teskin ederek, ''Size mahcup olmayacağım'' dedi.

''Tugay Vadisi'ne Yeşil Vadi''

İmamoğlu, daha sonra miting için yola koyuldu. Yaklaşık 6 bin vatandaşın katıldığı mitingde ilk konuşmayı CHP Kartal İlçe başkanı Gökhan Yüksel yaptı. Yüksel'in ardından mikrofonu İmamoğlu aldı. İmamoğlu, ''Kartal, 10 yıldır güzel hizmetler alan belediyemiz. Huzurunuzda Dr. Altınok Öz'e teşekkür ediyorum. Bayrak her zaman daha yukarı taşınmalı. Yeni 5 yılda, yeni yol arkadaşım Gökhan Yüksel'e de başarılar diliyorum. Kartal'da çok yenilikçi işlere imza atacağız. Tugay Vadisi'ne Yeşil Vadi yapacağız. Var olan metro hatlarını bitirip, yeni hatlar planlayacağız'' dedi. Bu sırada bir kadın vatandaş, İmamoğlu ile diyaloga girdi. İmamoğlu, bu diyalogu mikrofondan, ''Ablam, 'Akşam sen ne yaptın TV'de' diyor. Sohbet ettim. Ben ne yaptım? En sonunda? 'Seni, Allah'a ve toplumun vicdanına havale ediyorum' dedim'' şeklinde dile getirdi.

''Bu şehirde hiçbir insanımız evine aç girmeyecek''

''İstanbul'un en önemli seçimlerinden birine gidiyoruz'' diyen İmamoğlu, şunları söyledi: ''İstanbul'un çok derin sorunları var. Yoksulluk, işsizlik sorunları var. Bu şehirde hiçbir insanımız evine aç girmeyecek. Her evin gelirini, 2 bin 20 TL'ye tamamlayacağız. Ailelerin yanında olup, hayatı ucuzlaştıracağız. Fakirliği, yoksulluğu paylaşarak aşacağız. İşsizlikle ilgili çok özel çalışmalarımız var. Kuracağımız Bölge İstihdam Ofisleri'yle insanlarımıza iş bulacağız. İstanbullu'yu sahipsiz bırakmayacağız. Böyle torpille değil, liyakatine göre İstanbullu'ya iş imkanı sağlayacağız. Torpil son bulacak.''

''Vallahi ben de usandım!''

İstanbul'un, huzurlu ve kol kola olmak istediğini belirten İmamoğlu, ''Bunu başaracağız. Bu kardeşiniz kavga etmeyecek, kimseyi kavga ettirmeyecek. Sizin o güzel bakışlarınızın asla solmaması için, kötü bir söz söylemeyeceğim. Bağıran, çağıran politikacılardan usandınız mı? Vallahi ben de usandım. Onun inancını, milliyetçiliğini ölçen siyasilerden usandınız mı? Ben, hepten usandım. Ne yapacağız? 31 Mart'ta, değiştireceğiz, emekli edeceğiz kardeşim. Başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok'' dedi.

İmamoğlu, ''Bugün, Dünya Mutluluk Günü'' diyerek, kendisine sosyal medyadan ulaşan Berkay isimli çocuğu, konuşma yaptığı platforma davet etti. İmamoğlu, Berkay'a, ''Ben, Kartallı bir çocuğu sosyal medyadan buraya davet ettim. Projeleri de var ama 'Mutluluğu konuşalım' dedi. Berkay, gel bakalım yanıma. Berkaycığım, mutlulukla ilgili neler söyleyeceksin buradaki güzel insanlara?'' sorusunu yöneltti. Berkay da sahneden, ''Mutluluk çok güzel bir şey. İnsanlar hep mutlu olmalı. İnsanlar kardeşçe, barış içinde yaşamalı'' mesajını verdi.

''Zannediyorlar ki bu adam tek başına çıkmış konuşuyor''

Berkay'ın ardından yeniden söz alan İmamoğlu, szölerini, ''Çocukların sevgisini kazanıp, en çok onlara yardımcı olacağım. Dünyanın en güzel şeyi, çocukların sevgisini kazanmak. İnşallah İstanbul'da herkesin kalbini kazanan bir belediye başkanı olurum. Kalan 11 gün çok çalışalım. İnsanların kalbini kazanarak kazanalım. Onlar kalpleri kıra kıra seçim kazanmak istiyor. Ben öyle seçim kazanmak istemiyorum. Ben, her partiye oy verenlerin oyunu istiyorum. İstanbul'daki 16 milyon insanı barıştırmaya, kucaklaştırmaya geliyorum. Bu insanların hepsi birbirini seviyor be kardeşim. Sizin yüzünüzden bir an için kalbine bir perde düşmüş olabilir. Kötü gözle bakıyor olabilir. Ben biliyorum, kardeşlerimin kalbi temiz. O perdeyi kaldıracağız. Yok hain main. Bunlar, seçim işi. Bakıyorum 3-4 kişi bana laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Zannediyorlar ki bu adam çıktı, tek başına konuşuyor. Tabii ki benim partim var ama benim arkamda tam 16 milyon İstanbullu var. Bu kardeşinize, 'Büyük miting yapacak mısınız' diye sordular. Ben, mahalle aralarında yapıyorum mitingi. Bizim yüzlerce otobüsümüz yok, insanları oraya buraya taşımak için. Biz, milletin ayağına gideceğiz. Ama şunu yapacağız. 1 Nisan'da yapacağımız mitingin sayısı belli. O miting, tam 16 milyon kişilik olacak. O güzel çocuk Berkay'ın şahsında, ben, çocuklarımızın o pıt pıt atan kalbinin hızı gibi çalışacağım. Onlara güzel bir gelecek hazırlamak için çalışacağım. Akıl ve bilimden yana olacağım. Bizi aydınlatan ışıklar çok. Gönlünüzü Mevlana'ya dönün, Hacı Bektaş-ı Veli'ye dönün. Başka bir şeye ihtiyacımız yok'' şeklinde tamamladı.

İmamoğlu, Kartal'ın ardından Çekmeköy'e geçti. İmamoğlu'na, CHP Çekmeköy Belediye başkan adayı Seyfettin Yıldırım da eşlik etti. Çekmeköy caddelerinde ve sokaklarında halkı selamlayan İmamoğlu, günü, Madenler Meydanı'nda yaptığı mitingle noktaladı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Hürriyet Miting Seçim