Kılıçdaroğlu'ndan RS FM'de önemli açıklamalar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, RS FM'de konuk olduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan RS FM'de önemli açıklamalar...

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bi de Bunu Dinle programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

-Seçim çalışmalarına geç kaldığınızı düşünüyor musunuz?

Hayır düşünmüyoruz. Türkiye artık seçimden bıktı. İnsanları bıktıran bir siyaset anlayışı olmamalı. İnsanlar oturup sağlıklı bir düşünme, hayatı sorgulama zamanı bile bulamadılar. Geciktiğimiz kanısında değilim. Bizim adaylarımız zaten çalışıyor. Bizde önce belediye başkan adayı çıkar konuşur sonra ben konuşurum. Çünkü bu bir yerel seçim.

- Beka tartışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Muhtar seçeceğiz, beka ile ne ilgisi var? Belediye meclis üyeliği, belediye başkanı seçeceğiz... Bu coğrafyada hep beraber yaşıyoruz. Türkiye bu coğrafyanın en güçlü devletidir. Bir beka sorunu derseniz yanlış konuşmuş olursunuz. Bir toplum üretimden koparılırsa 'beka' sorunu ortaya çıkar. Tarımda, sanatta, üniversitede üretmezseniz 'beka' sorunu ortaya çıkar. Bu çerçevede Türkiye bir beka sorunu ile karşılaşır mı? Evet.

Biz cumhuriyetin ilk yıllarında pamuk ihraç ederdik, fabrika kurardık. Şimdi tam bunun tersini yapmaya başladık. Fabrikayı satıp dışarıdan domates, soğan ithal ediyoruz. Üretimden koparılan bir Türkiye var. Şu anda batının bütün egemen güçleri 82 milyon Türkiye'yi kim doyuracak diye mücadele ediyor.

Hükümet seçim nedeniyle bütçeyi sonuna kadar aştı. Acaba Nisan'a kadar nasıl idare edebilirim düşüncesi var. Yakın zamanda zaten IMF'nin kapısını çalacaklar.

- Bahçeli'nin Mansur Yavaş seçimlerden çekilsin açıklaması

Sayın Bahçeli'nin kaygılarını ben anlamış değilim. Muhtar seçimi yapılınca bu bir endişeye mi yol açacak. Seçim yapıyoruz. Şu kaygıyı anlarım; "Kaybedeceklerini bildikleri için kendilerine bir gerekçe bulabilirler." Kıbrıs çıkarması yaptık, beka sorunu mu dedik... Hayatımda duyduğum en saçma şey.

Bir beka sorunu yok, ekonomik kriz var. Beka sözcüğünün kullanılması için Türkiye'nin gelecek sorunu olması lazım. Böyle bir sorunumuz yok. Türkiye'de işsizlik, tarım, sanayi, esnaf sorunu var. Bunları dile getiremiyorlar. Mutfaklarda yangın var, yüzbinlerce çocuk yatağa aç giriyor... Bunlar bir ülkenin beka sorunu değil rahatlıkla aşılabilecek sorunlardır. Bunların oluşma sebebi yetersiz bir iktidarın olmasıdır. 17 yıldır berbat yönettiler. 2 trilyon doların üstünde vergi topladılar, 500 milyar lirayı aşan borç yaptılar. 17 yıl sonunda soğan kuyruğuna mahkum ettiler vatandaşı. Varlık kuyruğu olsa en büyük kuyrukların Almanya'da, Japonya'da olması lazımdı.

-Tanzim satış kuyrukları

Toplumun tüm kesimine verilmiyor bu. Tamamen bir algı operasyonu. Mersin'de bir grup vatandaş domatesi, patlıcanı bedava veriyor tırlarla. Bedava aldıkları tüm ürünleri tanzim satış mağazalarında parayla sattı iktidar.

-Erdoğan'ın 'Bay Kemal' söylemi

Ben aristokrat bir aileden gelmiyorum, anne baba hariç 7 kişilik bir aileden geliyorum. İçlerinden sadece üniversiteyi okuyan benim. Eskiden eşimle beraber pazara gider alışveriş yapardık. Mütevazi bir apartman dairesinde yaşıyoruz. Erdoğan'ın yetiştiği koşulların bir benzerinde yetiştim.

Ben kitap okurum, gazete okurum, kendi kültürel hayatımı zenginleştirmek isterim. Herkesin inancına saygı gösteririm. Bay Kemal olmak kolay değil, dürüst adam olacaksın, hırsızlık, yolsuzluk yapmayacaksın, karşı düşünceye saygı göstereceksin. Bunların hiçbirisi orada yok, burada var. Ben Bay Kemal olmaktan memnunum.

-Erdoğan'ın açtığı tazminat davaları

Doğru neyse onu söylemeye devam edeceğim. Erdoğan'ın açtığı tüm davalarda kaybettiğim dava yok. Alt mahkemelerde onlar kazanıyorlar. Benim davamın düştüğü mahkemenin başkanını değiştiriyorlar. Delilleri toplamadan mahkumiyete karar veriyorlar. Bugüne kadar açılan davalardan biri sadece AİHM'e gitti, onu da ben kazanacağım. Bugün de bir dava kazandım. Sabah Gazetesi için bir dava açmıştım.

-Erdoğan'ın 'Talimatı verdim' açıklaması

6 baraj diyor, 6 tane baraj yok. Bana 6 baraj göstersin. Hangi televizyonlardan izleyeceğiz? A Haber. A Haber'i izlediğiniz zaman her şey güllük gülistanlık, herkes hayatından çok memnun.

-Berat Albayrak'ın seçimden sonra istihdam yaratacağız açıklamaları

17 yılda bulamadılar da şimdi mi işsizliğe çare bulacaklar? Orası vaat etme makamı değil iş yapma, hayata geçirme makamıdır. Türkiye'nin kalkınma planı yok.

Erdoğan, hal esnafını, pazar esnafını terörist ilan etti. İlaca, gübreye, elektriğe zam yapan sensin. 5 liraya mal ettiği şeyi nasıl 4 liraya satsın?

-İdam açıklaması

Allah akıl fikir versin. Nasıl bir medyadır bu? Erdoğan olsaydı bu kıyamet kopmuştu, yer yerinden oynamıştı. O kanal başka ülkelerin derin devletlerinin operasyon kanalıdır. Kaos girişimi için kullanılıyorlar. Biz kaos çıkmasını, gürültü patırtı çıkmasını istemeyiz.

-Yeni Zelanda'daki terör olayı

Yeni Zelanda İslam dünyasına o kadar güzel bir mesaj verdi ki. Tüm mağdurlara sahip çıktı. Oradaki insan sevgisi üzerine inşa edilen duruşu Ekrem İmamoğlu yaptı. Mevlid okuttu. Erdoğan ne yaptı? Katliam görüntülerini, torunlarına gösteremeyeceği görüntüleri mitingde gösterdi. Ekrem Bey'in yaptığını Yeni Zelanda parlamentosu yaptı, Kur'an okuttu.

-HDP ile yan yana görünmek sizi rahatsız eder mi?

Yan yana görünmek beni neden rahatsız etsin? AKP'li vekillerle, MHP'li vekillerle de tokalaşıyoruz. Biz saygın siyasetten yanayız. Vatandaşın oyunu almak için bir veya iki kişiyi düşmanlaştırarak oy almak istiyorlar. Bu kavganın sebebi ne?

31 Mart akşamı neden insanları meydanlara davet ediyor? Ben yapsam bunu kıyamet kopardı. İnsanları sokağa davet etmenin bir mantığı yok. Bu yerel seçim.

-Mansur Yavaş açıklaması

Bundan şunu anlıyoruz; "Ben milli iradeyi tanımam" Ankara'dan aday bulamadık, Kayseri'den birisini getirdik, bunu oy vereceksiniz diyor. Ankara kedisini Özhaseki bilir mi?

Mansur Bey, Beypazarı'nda başarılı bir belediye başkanıydı. Düzgün, çalışkan bir insan. Erdoğan ben kimseyi dinlemem, milli irade ne demektir bir algıyı pekiştirmek istiyor Ankaralının zihninde. Tehdit ederek, baskı kurarak medyayı kontrol ediyor.

Ankaralı Mansur Yavaş'ı seviyor, onu seçecek. Metroyu beceremediler, Mansur Bey metroyu yapacak.

-Battal İlgezdi açıklaması

Konuşmasının bir bölümünü dinledim. Bu tür özeleştiriler normaldir. Ben de özeleştiriler yapıyorum hem de sadece kapalı toplantılarda değil, miting meydanlarında da yapıyorum.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu