Altı başkan adayından 6 ayrı söz

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) yerel seçim sürecinde belediye başkan adayları ile protokol imzalamaya devam ediyor.

Altı başkan adayından 6 ayrı söz

Siyasi partilerin aday belirleme sürecinin hemen ardından ziyaretlerine başlayan Haytap'ın İzmir Temsilciliği bir haftada CHP'li altı, AKP 'li iki belediye başkan adayı ile görüştü.

İLK DURAK KONAK VE BALÇOVA

İzmir Temsilcileri Av. Senem Demirel Acar, Esin Önder, Meral Örüç ve Haytap Gönülleri, CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur ve Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü bir araya geldi.

Candostlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve mevcut sorunların çözümünü içeren 'Söz Veriyorum' protokolünü imzalayan CHP 'nin Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur "Konak 'ın tüm canlıların sağlıklı ve mutlu yaşayabileceği bir kent olacağını, bu konuda sivil toplum ve gönüllü iş birliği çerçevesinde Türkiye 'ye örnek projeler yapacağını," ifade etti.

BALÇOVA'DAN CANDOSTLARINA ÖZEL PROJELER

CHP Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya ise can dostlarına özel parklar yapılacağının, ilçenin belirli noktalarında yem makinelerinin bulunacağının , Balçova' ya tam teçhizatlı hayvan polikliğini kazandıracağının sözünü verdi.

ALİAĞA 'DAN 50 DÖNÜMLÜK DEV PROJE

HAYTAP heyeti Millet ittifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz ile, Durmaz' ın seçim koordinasyon merkezinde bir araya geldi.

Aliağa 'da yaşayan tüm sokak hayvanları için 50 dönümlük araziye Candost Yaşam Alanı kuracağını anlatan Durmaz, "yüzlerce cana beslenme, barınma ve rehabilite hizmeti vereceğiz. Mobil veterinerlik kliğinimiz olacak. Kent merkezinden köylere kadar veterinerlik hizmeti en iyi kalitede verilecek. "dedi.

FOÇA VE DİKİLİ 'DE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

HAYTAP İzmir, sosyal medyada barınak sorunu ile sıkça gündem olan Dikili ile, yaz aylarında sokak hayvan populasyonunun en çok arttığı ilçelerden biri olan Foça' da belediye başkan adayları ile görüştü,yeni dönemde mevcut sorunların çözümü için söz istedi.

BERGAMA 'DA CANDOSTLARI İÇİN MUHTAR - SİVİL TOPLUM İŞ BİRLİĞİ

Millet ittifakı Belediye Başkan Adayı İdris Yavuzyılmaz' ı ziyaret eden HAYTAP Temsilci heyeti, yeni dönemde mevcut sorunların çözümünü ve veterinerlik hizmetlerinin iyileştirilmesini talep eden protokolü sundu. Kısırlaştırma hizmeti başta olmak üzere can dostlarına yönelik bir çok faaliyeti muhtar ve sivil toplum iş birliği çerçevesinde gerçekleştireceğini söyleyen Yavuzyılmaz, Bergama 'lı gönüller eşliğinde protokolü imzaladı.

Jack Russell Terrier cinsi Bella isimli köpeğinde eşlik ettiği toplantılar sonunda Haytap İzmir İl Temsilcisi Esin Önder şu açıklamada bulundu:

"Yerel seçim süresince önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer 'in ardından yaklaşık yirmi ilçe belediye başkan adayının konuğu olduk. İlçe belediye başkanlarını ziyaretlerimiz devam ediyor,bu hafta içinde programımızı bitireceğiz ve raporumuzu yayınlayacağız. Başkan adaylarımız ile olan görüşmeler hem keyifli hem de verimliydi. Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Bey ile Narlıdere Belediye Başkanlığı sürecinden beri birlikte çalışıyoruz. Kapısı hep açık olmuştur. Başkan seçilirse Konak 'ta daha çok güzel işler yapacağına inancımız ve güvenimiz tam. Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Hanım' ın poliklinik projesi, Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz ve Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz 'ün mobil veterinerlik kliniği projeleri Türkiye' ye örnek projeler. Aliağa'da yapılması planlanan yaşam alanı projesinin de ayrıca diğer il ve ilçelerde örnek uygulama olarak çoğalmasını diliyoruz Bergama İzmir'in en çok köyü bulunan ilçesi. 139 tane köyü var. Belediye Başkan adayı İdris Bey'in muhtar ve sivil toplum iş birliği söylemi sağlıklı hizmet verilebilmesi açısından çok değerli.

Bu hafta ziyaret ettiğimiz belediye başkan adaylarımız da yeterli bilgi birikimine ve gerekli hassasiyete sahipler. Arkadaşlarını temsilen gelen üyemiz minik sözcümüz Bella, tüm başkan adaylarıyla 'Söz Veriyorum' protokolünü imzaladı. Gittiğimiz ilçelerde bizlere eşlik eden o ilçenin yerel koruma görevlisi arkadaşlara ve gönüllümüz CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı sevgili Banu Özdemir'e teşekkür ediyoruz.

Haytap ailesi olarak tüm başkan adaylarımıza başarılar diliyoruz.



Etiketler
Seçim Yerel Seçim