Esnaftan İmamoğlu'na: İkna ettik, ilk defa size oy verecek

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal'daki seçim turunda oto sanayi esnafına ziyaretlerde bulundu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal'daki seçim turunda oto sanayi esnafına ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretin en ilginç anı, bir tamirhanede yaşandı. Tamirhane sahibi, yanındaki arkadaşını göstererek, ''İkna ettik, ilk defa size oy verecek'' dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, ''Sizi mahcup etmeyeceğiz'' diyerek, esnaflarla fotoğraf çektirdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin Kartal Belediye başkan adayı Gökhan Yüksel ile birlikte, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, Kartal Oto Sanayi Sitesi yönetimini ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirhan ve üyeler ile bir araya gelen İmamoğlu, ''İşler nasıl'' sorusunu yöneltti. Başkan Demirhan, İmamoğlu'nun sorusuna, ''Durumu hepimiz biliyoruz. Bir düşüklük söz konusu. Ama hamdolsun dükkanların çarkı dönüyor. Birkaç sene öncesini arıyoruz. Sanayi Sitesi olduğu için ekmeğini bir şekilde çıkarıyor. Ama genele baktığımız zaman bir tatsızlık söz konusu'' yanıtını verdi.

''Tek başına insan tembelleşir!''

Yaşanan ekonomik sıkıntıyı aşmanın birinci önceliğinin ''moral'' olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Moral, bizim milletimiz için çok önemli. Bazı toplumlar için önemli olmayabilir ama bizim milletimiz morali buldu mu çözümü bulur. Yeterki canı sıkkın olmasın. Umut ederiz bu seçim o anlamda bir seçim olur. Sonrasında da herkes işine baksın. Yerel seçimi kazanan yerelde hizmet etsin. Zaten diğerlerinin 2023'e kadar vakti var. Bir hatası varsa, dönsün aynaya baksın. Yanlışı varsa düzeltsin. Toplum da seyretsin. Seçim seçim… Yorulduk kardeşim. 5 sene de 7 seçim. Umarım bu süreçten sonra yarış, vatandaşa hizmet yarışı olur. Bizim de beklentimiz o. Abartmaya gerek yok beka vesaire diyerek. Ülkenin ekonomik sıkıntıları var. Onun dışında bir sorun olduğunda hepimiz kol kolayız. Kim olursa olsun'' dedi. Şehirlere ''yeni enerji'' gelmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, ''İnsanlar hizmette yarışsın. Bence daha hayırlı olacak. Hayırlısı ile 31 Mart tan sonra ben yarışan bir sürecin memlekete ve insanlara çok daha fayda vereceğini düşünüyorum. Tek başına insan tembelleşir. İkili rekabet iyidir. Biz, rekabete talibiz. Hizmet vereceğiz. Ama tatlı rekabet. İşine bakacaksın. Rakibine taş atarak ayağına çelme takarak olmaz. Biz olaya, hizmet yarışı olarak bakıyoruz. Biz, talibiz, hazırız'' diye konuştu.

''Sizi mahcup etmeyeceğim''

İmamoğlu, daha sonra Yüksel ile oto sanayi esnafına kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Esnaftan yaptıkları işlerle ilgili teknik bilgiler alan İmamoğlu, çırak yetiştirilmesi için meslek liselerini destekleyici sistemler devreye sokacaklarını belirtti. Ziyaretin en ilginç anı, bir tamirhanede yaşandı. Bir esnaf, yanındaki arkadaşını göstererek, ''İkna ettik, ilk defa size oy verecek'' dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, ''Sizi mahcup etmeyeceğiz'' diyerek, esnaflarla fotoğraf çektirdi.

İmamoğlu, bir tamirhanede de ''egzoz'' sohbeti yaptı. İmamoğlu, tamirhane sahibine, ''Bağıranlardan takmıyorsun değil mi'' diyerek takıldı. Kendisinin bu tarz egzozlardan çıkan sesten rahatsız olduğunu belirten İmamoğlu, ''Yıkıyorlar ortalığı ya. Ne egzozcu esnafımız taksın ne de güzel gençlerimiz zevk alsın. Hastalar, yaşlılar ve çocuklar çok rahatsız oluyor'' dedi. İmamoğlu, daha sonra Cevizli, Soğanlık, Yakacık Yeni ve Yakacık Çarşı ile Hürriyet Mahalleleri'nde seçim otobüsüyle halkı selamladı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Seçim