Şerdil Dara Odabaşı: Hiçbir şüphemiz yok

CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı, CRI TÜRK'te Tuğçe Akkaş'ın hazırlayıp sunduğu 'CRI TÜRK Özel' programına konuk oldu.

Şerdil Dara Odabaşı: Hiçbir şüphemiz yok

CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Av. Şerdil Dara Odabaşı, CRI TÜRK'te Tuğçe Akkaş'ın hazırlayıp sunduğu 'CRI TÜRK Özel' programının canlı yayın konuğu oldu. Odabaşı, Kadıköy ile ilgili sorunları ve projelerini açıkladı.

İşte Odabaşı'nın açıklamalarından satır başları;

-Seçime son 12 gün kaldı. İlk günkü tempoyla seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz.

-Adil, adaletli, vicdandan yana bir yönetim anlayışı için siyasete girdim.

-Sahadaki atmosfer çok iyi. Muhalefetin ciddi bir yükselişi var. Herkes tarafından da 31 Mart akşamı görülecek.

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başbakanlığını Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağından hiçbir şüphemiz yok.

-Ekonomik krizin yansımalarını bu seçimde ciddi bir şekilde göreceğiz.

-31 Mart seçimleri genel seçim havasına sokulmaya çalışılıyor.

-Alabileceğimiz en yüksek oyu almaya çalışıyorum. Meclis üyeliğinde 37-0 yapma hedefiyle çalışıyoruz.

-Kadıköy'ü kazanmak, Kadıköy'ün sorunlarını çözmeye yetmiyor. Büyükşehir Belediyesini de kazanmak gerekiyor.

-Kadıköylüler demokrattır, özgürlükçüdür, Atatürkçüdür, laiktir, kadının görece olarak kendini daha çok güvende hissettiği yerdir, çevrecidir, hayvan haklarına daha saygılıdır. En önemlisi aktif yurttaştır.

-Kadıköy'de 'kentsel dönüşüm' adı altında bina yenileme sorunu var. Yeni bir kentsel dönüşüm politikası uygulanması lazım.

-Derelerin ıslahı işi İSKİ'ye ait. Bütün dereler ıslah edilirken Kadıköy'deki Kurbağalıdere ıslah edilmemiştir. Bunun nedeni Kadıköylüleri cezalandırmaktır.

-Kadıköy'de simit satanları bile ötekileştirdiler.

-Kadıköy sınırları içerisindeki parkları, satranç parkı, çocuklara yönelik matematik parkı, Fenerbahçe Şenlikleri parkı, afet eğitim parkı ve geri dönüşüm parkı gibi tematik parklara dönüştüreceğiz.

-Kadıköyümüzde çocuklar kitaplarla daha fazla buluşacak; ufuklarını genişletirken Atatürk'ü ve cumhuriyet değerlerini daha iyi anlayacağı Atatürk Çocuk Kütüphaneleri kuracağız.

-Takım sporlarından çok bireysel sporlara ağırlık vereceğiz.

-Ne yaparsak yapalım dokunarak yapacağız.

-Kadınlar doğum öncesi ile sonrasında psikolojik ve fiziksel yönden profesyonel destek alabilecek, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek. İhtiyaç sahibi annelere bebek bakım paketi göndereceğiz. Biberon, bebek bezi, zıbın gibi ilk ve acil ihtiyaçları içeren kolilerin hazırlanmasında yine ilçe kadınları çalışacak, böylece kadın iş gücüne destek de olacağız. Ayrıca doğum sonrası annelerin evlerine 40 güne kadar yemek servisi vereceğiz.

-Kadınların tehlikeden uzakta güvenle kalabileceği, uzman desteğiyle hayata yeniden bağlanabileceği yeni bir sığınma evi daha yapacağız.

-'Kadın Yaşam Evi' projemizle de sığınma evinden çıkan kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve tek başlarına ayakta kalabilmeleri için onlara kalabilecekleri bir yer, psikolojik destek ve kişisel gelişim eğitimleri vereceğiz.

-Gündüz Bakımevi ile diğer bakım evinde; sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde hizmet vereceğiz. Sosyal Hizmet Merkezlerine gelen bireylerin haftada üç yarım gün yakınlarını bırakabilecekleri bir yapı oluşturacağız.

-'Kadıköy Kart'ı, ilçemizde ikamet eden herkese ücretsiz olarak vereceğiz. Anlaşmalı iş yerlerinin ve esnafın, indirim ve fırsatlarını Kadıköy Kart sayesinde Kadıköylülere ulaştıracağız.

-Hafta içi 'Kadıköy Senin' projemiz sayesinde, çalışma hayatını arkalarında bırakan Kadıköylülerin, hafta içi aktif olarak spor, söyleşi, kültür sanat etkinlikleri ve gezilere, STK aktivitelerine katılacağı organizasyonlar düzenleyeceğiz.

-Kadıköy'deki her canlıya sahip çıkılacak, hakları gözetilecek, hayvanlara gıda ve sağlık hizmeti sunulacak. Kent sakinlerinin çağrılarına 7/24 geri dönüş yapan gezici hayvan ambulansı, belediye tarafından halka hizmet verilecek.

-Ne yaparsak yapalım Kadıköylülerle birlikte yapacağız.

-Biz Kadıköylüler ayrıcalık istemiyoruz. Diğer ilçelere verilen hizmetin aynısını, eşitini istiyoruz.

-Siyasi düşünceleri ne olursa olsun, mutlaka sandığa gitsinler oylarını kullansınlar.

Etiketler
Kadıköy