İmamoğlu'ndan Başakşehirspor tepkisi: Milyonlarca lira aktarıp...

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bağdat Caddesi, Kadıköy ve Fikirtepe'deydi.

İmamoğlu'ndan Başakşehirspor tepkisi: Milyonlarca lira aktarıp...

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da başlattığı bugünkü seçim turunu, sırasıyla Bağdat Caddesi ve Kadıköy'e, en son da Fikirtepe'ye taşıdı. İmamoğlu, Kadıköy Rıhtımı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuştu.

İstanbul'un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi marka değeri yüksek spor kulüplerinin olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bir tane spor kulübü kuracaksın. Milyonlarca lira paranın oraya aktarılmasını sağlayacaksın.

Ondan sonra, 'Gurur duyuyorum' diyeceksin. Bu şehrin Beşiktaş'ı Galatasaray'ı, Fenerbahçe'si var. Bu niye oluyor biliyor musunuz? Kişisel ihtiraslar makamlarda hep zarar verir'' dedi.

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da başlattığı bugünkü seçim turunu, sırasıyla Bağdat Caddesi ve Kadıköy'e, en son da Fikirtepe'ye taşıdı.

İmamoğlu, Kadıköy Rıhtımı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuştu. İstanbul'un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi marka değeri yüksek spor kulüplerinin olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bir tane spor kulübü kuracaksın. Milyonlarca lira paranın oraya aktarılmasını sağlayacaksın.

Ondan sonra, 'Gurur duyuyorum' diyeceksin. Bu şehrin Beşiktaş'ı Galatasaray'ı, Fenerbahçe'si var. Bu niye oluyor biliyor musunuz? Kişisel ihtiraslar makamlarda hep zarar verir'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Adalar ziyaretini tamamladıktan sonra tekneyle Bostancı İskelesi'ne geçti. İmamoğlu, teknede, 29 yaşına basan Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Gökhan Çelik'in doğum gününü kutladı.

İmamoğlu, Kasımpaşa turu sırasında düşerek bileğini çatlatan Çelik'e, ''Düştüğünü gördüm ama çatlak olduğunu bilmiyordum'' diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti. İmamoğlu'nu Bostancı İskelesi'nde, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile CHP Kadıköy Belediye başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı birlikte karşıladı. Bostancı'dan Kadıköy'e kadar seçim otobüsü içerisinden vatandaşları selamlayan İmamoğlu, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

''Çocukları eşitlemek en büyük başarım olacak''

Kadıköy Meydanı'ndaki halk buluşmasında ilk konuşmayı Odabaşı yaptı. Ardından mikrofonu alan İmamoğlu, yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi.

''Güneş gözünüze doğru geliyor ama sizin güneşiniz de beni bana doğru geliyor, gözlerimi kamaştırıyor'' diyen İmamoğlu, ''Asil bir duruş var bu sahnede. 5 yıldır Kadıköy'de adil ve nitelikli hizmet veren Aykurt Nuhoğlu burada. Başkaları gibi de metazori değil. Görevi, yeni yol arkadaşım Şerdil Dara Odabaşı'na emanet etmek için burada beraber çalışıyorlar'' şeklinde konuştu. İmamoğlu, ''5 yılın sonunda Kadıköy'ün çocukları ile Sultanbeyli'nin Bağcılar'ın çocuklarını eşitlemektir benim için en büyük başarı'' dedi.

''Dönüp de 'O bir kişi ne diyor' diye bakmayacağım''

İstanbul'da yoksullukla mücadele edeceklerini belirten İmamoğlu, "İstanbul'un bütçesiyle, bu şehrin yoksulluk yaşayan ailelerin yarasını saracağım, pansuman olacağım. Sosyal anlamda bütçe oluşturup yoksulun, fakirin, işsizin arttığı bu dönemde evine yoksulluk sınırının altında bir bütçe giriyorsa yardımcı olmama evet diyor musunuz? 'Kimin parasını kime veriyorsun' dediler. Siz, 'Evet' derseniz yapacağım.

Dönüp de 'O bir kişi ne diyor' diye bakmayacağım. Benim bakacağım insanlar sizlersiniz. Ben, sizden olur alacağım'' diye konuştu. Yeni Zelanda'da yaşanan katliamın görüntülerinin mitin alanlarında gösterilmesine tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi: ''Bir vahşeti, bir cana kıyma sahnelerini ekranlarda göstererek siyaset yapmayın be kardeşim, yapmayın. Bunu kimseye faydası yok. Ben, bu şehirde her renkten, her inançtan insan olduğunu biliyorum. Her toplumdan, hatta her milletten insan olduğunu biliyorum. Bu şehri yönetmeye talip olan insanın hoşgörüsü, vicdanı, adalet duygusu en üstte olmalı.''

''Kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız''

Şehri yönetenlerin kentsel dönüşümle ilgili çuvalladıklarını vurgulayan İmamoğlu, depremle ilgili seferberlik başlatacaklarını ifade etti. İmamoğlu, ''Kentsel Dönüşüm, yenileme, gerekiyorsa yerinde güçlendirmeyle bu şehrin deprem korkusunu bitireceğiz.

Deprem toplanma alanları güzelleştireceğiz. Sözüm ona kentsel dönüşümle depremi bitireceklerdi. Ne oldu? Yalan oldu. Hemen yanı başınızda Fikirtepe diye trajedi yaşattılar. Yazıktır, günahtır. İnsanlarımızı mahvettiler. İBB sorumluluktan kaçtı. Şehircilik Bakanlığı, eline yüzüne buluşturdu. Gelinen nokta facia, insanlar umutsuz, Fikirtepe'yi de biz çözeceğiz" dedi.

''Yeşil alanları nereye yapmışlar onu da bilmiyorum!''

Kadıköy'ün en büyük sorunlarından birinin Kurbağalı Dere olduğunu belirten İmamoğlu, "Kurbağalı Dere diye sıkıntı çektiğinizi ve kötü kokulardan rahatsız olduğunuzu ben biliyorum. Gelir gelmez çözeceğiz. O hattı, İstanbul'un en güzel parklarından biri yapmasının sözünü veriyorum. İstanbul'a 30 milyon metrekare yeşil alan söz veriyorum. Afişler asılmaya başlandı. Bir sene de milyon küsur park yapmışlar, inanmayın. Nerede yapmışlar, onu da bilmiyorum. Yeşil alanları yapacağız, bu şehre nefes aldıracağız. Bu milletin parasını çarçur ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

''Kişisel ihtiraslar makamlara zarar verir''

Konuşmasında, İstanbul'un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi marka değeri yüksek spor kulüplerinin olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bir tane spor kulübü kuracaksın. Milyonlarca lira parayı oraya aktarılmasını sağlayacaksın. Ondan sonra, 'Gurur duyuyorum' diyeceksin. Bu şehrin Beşiktaş'ı Galatasaray'ı, Fenerbahçe'si var. Bu niye oluyor biliyor musunuz? Kişisel ihtiraslar makamlarda hep zarar verir. Sizin aranızda belediye başkanlığı yapacağız. Vatandaşın arasında olmayan hiç kimse bizim yol arkadaşımız olamaz. O bakımdan size söz veriyoruz. Kişisel ihtiraslarımızın asla kurbanı olmayacağız. Bizim konumuz, çocuk, gençler, kadınlar bir kentte çocuklar ve kadınlar mutlu değilse, özgür değilse o kent mutlu olamaz kardeşim" ifadelerini kullandı.

''Fikirtepe'de insani bir süreç yaşanmadı''

İmamoğlu, Kadıköy mitinginin ardından Fikirtepe'ye geçerek kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarla buluştu. ''Fikirtepe'yi iyi biliyorum. Bölgenin bir genciydim'' diyen İmamoğlu, şunları söyledi: ''Birçok vatandaşın, 'Keşke bu belaya bulaşmasaydım' dediğini duyuyorum. Her mahallede insanlar, yok sayılmıştır. Deprem diye yola çıktıkları iş, belli bir kesimin cebini doldurmuştur. Ne yazık ki yapamadılar. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde süreci vatandaşlarla birlikte yürüteceğiz.

Vatandaş ne istiyor? Yaşam alanlarında neleri istiyor? Vatandaşın mahalle duygusunu, sosyal yaşamını düşüneceğiz. Kiracıyı bile düşüneceksiniz. Kentsel dönüşümde, uygun fiyatlarla kiracıya ev satın alacağı şartlar sunacağız. Vatandaşın malı ürezinden, 'Biz ne alırız' hesabı yaptılar. Fikirtepe'de insani bir süreç yaşanmadı.

Önce İBB başladı. İşten kaçıp, Şehircilik Bakanlığı'na devretti. Kadıköy Belediyesi dahil olmak istedi. Sürecin içine, bilgi sahibi olmasını istemedikleri hiç kimseyi almadılar. Biz, bu süreci derhal inceleyeceğiz. Kadıköy Belediyesi'ni, KİPTAŞ'ı sürecin içine sokacağız. Burada geniş bir iletişim ofisi kuracağız. Örgütlü yapıları da sürece katacağız.

Masaları olacak. Ortak akılla çözeceğiz. Meydanlarda siyaset konuşuluyor. O benim derdim değil. Fikirtepe'nin sorununu çözemeyen akla, İstanbul emanet edilmez. Birçok ilçe ağlıyor. Çözemezler. Çünkü vatandaşı dert etmiyorlar, vatandaşı dert etmiyorlar, masaya almıyorlar. Unuttular. Vatandaşı küçümserler. Beylikdüzü'nde de sıkıntılar vardı. 25 bin insana tapularını dağıttık. İsterseniz olur. Sıkıntılarınızı bizim anlayışımız çözer. Sizi, kolumuza ortak olarak takarız. Onlar, sizi her zaman kapalı kapıların arkasında bekletir. Kadıköy ve İstanbul'a bize emanet etmenizi istiyoruz. Emanetinize ihanet etmeyeceğiz. İstanbul'a ihanet etmeyecektiniz, ettiniz. Gelelim, Fikirtepe'nin de bir çok ilçenin de sorununu çözelim.''

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Kadıköy Başakşehir Seçim