Faik Öztrak: Beka feryatlarıyla gizlemeye çalıştıkları bunlardır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak: Beka feryatlarıyla gizlemeye çalıştıkları bunlardır

GERÇEK GÜNDEM - CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları:

18 MART MESAJI

Emperyalistlere 'Çanakkale geçilmez' dedirten bu savaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine adımını attığı ilk önemli olaydır. bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum.

Yerel seçim kampanyamıza 'Mart'ın sonu bahar' diyerek başladık. Artık bahar iyiden iyiye görünüyor. Ancak Saray İttifakı yaklaşan baharı nasıl kışa çeviririz diye düşünerek toplumumuza nifak sokmaya çalışıyor.

Ülkemizde kendi hatalarının sorumluluğunu almak istemeyen bir siyaset erbabı var. Ekonomide yıllardır biriken kırılganlıkların üstünü sıcak para şalıyla örtmeye çalışanlar bunlar, pansumanla aspirin tedavisiyle işleri geçiştiririz sananlar bunlar. Yanlarına Sarayın bekçisini de alarak miting meydanlarında akla hayale sığmayan yalanlara sığınıyorlar.

Millet ittifakına illet, zillet diyerek çareyi hakaret etmekte aradılar, olmadı. Türkiye için gerilimden başka sermayesi olmayanlar hayat pahalılığı konuşulmasın diye beka sorununu ortaya attılar. Milletimiz bekanın saray ve Bahçeli'nin koltuk bekası olduğunu anladı. Muhalefet liderlerini susturmak için elindeki yargı gücünü kullanarak milyonluk tazminat davalarını devreye sokuyorlar.

Kabataş benzeri kumpaslarla milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bunlar yetmeyince bu sefer doğrudan adaylarımıza saldırmaya başlıyorlar. Sadece yandaş medya değil, parti sözcüleri, genel başkanları hep beraber bizim adaylarımızla uğraşıyor. www.gercekgundem.com 'un derlediği konuşmada Faik Öztrak açıklamalarına şöyle devam etti: Kurdukları kumpaslar açığa çıkıyor, ellerine yüzlerine bulaşıyor. Milletimiz buralarda neler döndüğünü gayet iyi anlıyor. Yeni Zelanda'daki dehşet verici görüntüleri meydan meydan dolaşarak servis ediyorlar. 3-5 oy uğruna kendine propaganda malzemesi çıkarmaya çalışıyor.

Bunlar ayıbı da günahı da unutmuş vaziyetteler. Tüm bunların tek nedeni var; seçimi kaybetme korkusu. Krizi unutturmak için her yolu mübah görüyorlar. İflaslar, konkordatolar, işsizlik almış başını gitmiş. Meydanlarda hurafeler uydurmak ocakların tütmesini sağlamıyor. Marketleri, esnafı tehdit etmekle enflasyonu düşürmek mümkün değil.

Millet işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Son 1 yılda işsizlerin sayısı 1 milyon kişi arttı. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranları 10 aydır hiç durmadan yukarıya doğru gidiyor. Türkiye bu oranla işsizlik liginde 182 ülke içinde 31. sırada. İstihdam yaratmak bir yana işi olanlar da işsiz kalıyor. 633 bin kişi işini kaybetti tek bir yılda. Ekonominin yüzde 4,7 daraldığı 2009 krizinde bile bu kadar kişi işinden olmamıştı. Kibir ittifakının milletin görmesini istemedikleri tablo bu.

Gerçek işsiz sayımız dünya üzerindeki 94 ülkenin nüfusundan daha fazla. İşte kötü yönetimin neden olduğu krizin ülkeyi getirmiş olduğu nokta bu. İŞKUR'un rakamlarındaki kayıtlı işsiz sayısı 4 milyona dayanmış. Bu rakam Şubat'a ait. Saray sosyetesine sorarsanız kriz mriz yok. Aslında işsizlik rakamları sıradan veriler değil, hepsinin altında bir acı hayat hikayesi var. Borcunu ödeyemediği için canına kıyan yurttaşlarımız var.

DERTLERİ SEÇİME KADAR EKONOMİK KRİZ KONUŞULMASIN

Mama çalmak zorunda olan babalar var. Sarayında kilosu 4 bin TL'lik çay içen Erdoğan'ın mitinglerde dağıttığı bir avuç kara çayı almak için kavga eden yurttaşlarımız var. Üniversite mezunu olan işsiz sayımız 1 milyonun üstünde. Bunları saraydan gören yok. Halka dürbünün tersiyle bakıyorlar. Dertleri seçime kadar ekonomik kriz konuşulmasın.

Korkuları kıymetli koltuklarını yitirmek. Bu korku içinde iktidar acımasız bir seçim ekonomisi uyguluyor. Bütçe disiplini kalmamış. Seçimi kazanalım ondan sonrası tufan diyorlar. Bu yılın ilk 2 ayında faiz harcalamaları yüzde 73 artmış. Bu yeni bir sevimsiz rekor. İlk 2 ayda faiz lobilerine ödenen para 22 milyar TL. Bu parayla 3 tane Avrasya Tüneli yapılır üstüne de cebimize 415 milyon dolar para kalırdı. Faiz dışındaki harcamalar yüzde 43 artmış. Yani seçim için gaza iyice basılmış. Daha Şubat ayında işler sarpa sarmaya başlamış.

Şubatta bütçe açığı geçen yıla göre 8 kat artmış. Yılın ilk ayında bütçe açığı geçen yıla göre yüzde 57 artmış. www.gercekgundem.com 'un derlediği konuşmada Faik Öztrak sözlerine şöyle devam etti: Bunlar başa geçmeden önce dışarıya meyve satıp içeride fabrika yapıyorduk. Şimdi bunlar fabrikaları dışarıya satıp soğan-patates alıyorlar. Tank Palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çekiyorlar. Bu millet bu kötü yönetimi haketmiyor.

Borç alan emir alır. Hem sarayın kibirli adamı hem sarayın bekçisi seçim meydanlarından dünyaya meydan okuyorlar. Papazı bir gecede oval ofise göndermediniz mi? Güzel ülkemizin ABD seçimlerinde malzeme yapılmasına göz yummadınız mı? Bunların beka feryatlarıyla gizlemeye çalıştıkları hakikatler bunlardır.

Kimse endişe etmesin. Bu ülkede bunlara "Dur" diyecek, Atatürk'ün ilkelerine bağlı milletimiz var. Kurtuluş Savaşı ruhu var.

Ülkemiz benzersiz coğrafi konumu, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip. İyi bir yönetimle vatandaşlarına en gelişmiş hayat standartlarını sağlayabilecek gücü vardır. Bu seçimlerin saray ittifakın ve bekçisinin uyarılması için son fırsat olduğunu söylüyoruz. Çok net söylüyorum Martın sonu bahar olacak. Millet kendisini unutanlara, azarlayanlara "Kendine gel" diyecek.

"İYİ PARTİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Bizim kiminle işbirliği yaptığımız konusu açık seçik ortadadır. Biz bu seçimde İYİ Parti'yle işbirliği yapıyoruz. Sandıkta da kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun yurttaşlarımızın oylarına talibiz. Bu laflar nereden çıkıyor anlamıyorum. Biz kimden oy beklediğimizi çok net olarak söylüyoruz. Ama kibir ve nifak ittifakı acaba aynı samimiyetle ne yaptıklarını açıklıyorlar mı?

Etiketler
Faik Öztrak