CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Battal İlgezdi açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Battal İlgezdi açıklaması

GERÇEK GÜNDEM - CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği iddiasına ilişkin soruya yanıt verdi.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları:

MANSUR YAVAŞ'IN PROVOKASYON AÇIKLAMASI

Soru: Mansur Yavaş dün bir programda 21 Mart’ta bir provokasyon olacağına dair duyum aldıklarını söyledi. Partinize ulaşmış bir bilgi var mı?

- Partimize ulaşan duyumlar var. Dün yaptığım kısa basın toplantısında ben de bunun altını çizmiştim. Biz örgütlerimize olası provokasyonlar karşısında dikkatli olmaları konusunda yazı gönderdik.

BATTAL İLGEZDİ

Soru: CHP Ataşehir adayı Battal İlgezdi’nin bazı eleştirileri oldu. Bu konuda ne söylersiniz? Yine HDP Eş Genel Başkanının açıklamaları var.

- Sayın Battal İlgezdi’yle telefonda konuştum. Kendisi bana basına kapalı olan 1.500 kişilik bir toplantıda bu ifadelerin geçtiğini söyledi. Ama onun yanında diğer birçok ifade var. Tabi kesip biçerek, konuşmayı kendi çerçevesi içinden çıkararak bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Öyle anlaşılıyor. Kendisi ne partiyi ne Sayın Genel Başkanı hiçbir şekilde eleştirme gibi bir niyetinin olmadığını bunun bir kapalı toplantıda karşı tarafı eleştirdikten sonra sorulan sorular üzerine verdiği cevaplar olduğunu bana ifade etti.

İkinci sorunuza gelince, baştan beri söylüyorum. Biz son derece şeffaf bir şekilde süreci götürüyoruz. Bizim kiminle işbirliği yaptığımız, kimin kimin adayını destekleyeceği konusu açık seçik ortadadır.

Biz bu seçimde İYİ Parti ile işbirliği yapıyoruz. Sandıkta da bundan önce tüm partilere oy vermiş, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş, MHP’li, Saadet Partili, diğer bütün partilere oy vermiş yurttaşlarımızın oylarına talibiz.

Bu laflar nereden çıkıyor anlamıyorum. Biz kiminle iş birliği yaptığımızı kimden oy beklediğimizi net olarak söylüyoruz. Ama kibir ve nifak ittifakı acaba aynı samimiyetle ne yaptıklarını açıklıyorlar mı?

Etiketler
Faik Öztrak